Süper Lig'de küme düşme olmayacak mı? Süper Lig 2020-2021 sezonu kaç takımla oynanacak?

Süper Lig'de küme düşme olmayacak mı? Süper Lig 2020-2021 sezonu kaç takımla oynanacak?

'Süper Lig'de küme düşme kaldırıldı mı?' sorusunun yanıtı futbolseverler tarafından merak edilirken, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında radikal kararlar alındı. Süper Lig'in yeni sezonda kaç takımlı olacağı internette araştırılıyor. Kulüpler Birliği geçtiğimiz gün, bu sezona mahsus olarak alt lige düşmenin olmaması yönünde TFF'ye tavsiyede bulunmuştu. Detaylar haberimizde...

'Süper Lig yeni sezonda kaç takımla oynanacak?', 'Süper Lig'de küme düşme olacak mı olmayacak mı?', 'Süper Lig 2020-2021 sezonunda kaç takımlı olacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF'ye bu sezon küme düşme olmaması yönünde tavsiye bulunduklarını söyledi. Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF'nin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı toplantıda, Süper Lig'de küme düşmenin bu seneye özel olarak kaldırılması ve yabancı kuralı düzenlemesinin ertelenmesi konularını görüştü. İşte radikal kararların alındığı toplantının detayları...

SÜPER LİG'DE KÜME DÜŞME KALDIRILDI MI?

Kulüpler Birliği'nin bu sezon için küme düşmenin kaldırılması başvurusu sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, kritik toplantının ardından küme düşmenin kaldırılması kararı aldı.

Alınan bu karara göre, 2019-20 Cemil Usta Sezonu'nu son üç sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü önümüzdeki sezon Süper Lig'de yoluna devam edecek.

SÜPER LİG YENİ SEZONDA KAÇ TAKIMLA OYNANACAK?

Ayrıca Süper Lig'de 2020-21 sezonu 21 takımla, 2021-22 sezonu 20 takımla oynanacak. 2021-22 sezonundan itibaren Süper Lig rutin olarak 20 takımla oynanacak, o sezona mahsus dört takım düşecek ve üç takım yükselecek. Daha sonraki sezonlarda ise üç takım düşmeye ve üç takım yükselmeye devam edecek.

8 YABANCI KURALI ERTELENDİ

Öte yandan önümüzdeki sezon için alınan 8 yabancı kuralı düzenlemesi, 1 sezon ertelenerek 2021-22 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek. 2020-21 sezonunda futbol takımları, 28 kişilik kadrolarında 14 yabancı bulundurabilecek. 2021-22 sezonunda ise bu sayı 8 ile sınırılandırılacak.

BÜTÜN LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI

Toplantı sonrası açıklama yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de küme düşmesinin bu seneye özel olarak kaldırılmasının yanı sıra; 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de de küme düşmenin bu sezon için olmaması yönünde karar aldıklarını söyledi. Özdemir, kulüplerin merakla beklediği harcama limitlerinin ise yaz transfer sezonunun başlayacağı 4 Ağustos 2020 günü açıklayacaklarını aktardı.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

HANGİ LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI?

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KORONAVİRÜS OLAN SÜPER LİG HAKEMİ KİM?

SÜPER LİG'DE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN