İmamoğlu ile güvenlik arasında ilginç diyalog: Cumhurbaşkanı geliyor sizi dışarı alabilir miyiz?

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Kadir Topbaş'ın cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında geçen diyaloğu anlattı. Küçükkaya'nın aktardığına göre, Fatih'in türbesi önünde dua eden İmamoğlu'na güvenlik görevlileri 'Cumhurbaşkanı geliyor, Sayın Başkan sizi dışarı alabilir miyiz' diyerek uyardı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Kadir Topbaş'ın cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyaloğu anlattı.

Küçükkaya'nın aktardığına göre, Fatih'in türbesi önünde dua eden İmamoğlu'na güvenlik görevlileri 'Cumhurbaşkanı geliyor, Sayın Başkan sizi dışarı alabilir miyiz' diyerek uyardı.

İMAMOĞLU: DUA EDİYORUM

Küçükkaya şunları söyledi: "İmamoğlu şöyle anlattı: 'Rahmetliye dua ettim, sonra Fatih'in türbesine geçtim, orada da dua etmeye başladım. Biraz uzunca da ecdadımıza dua ettim.' Sonra bir güvenlik gelmiş. Demişler ki, 'Sayın Başkan, sizi dışarıya alabilir miyiz.' İmamoğlu da şaşırmış, 'Hayrola' demiş. 'Sayın Cumhurbaşkanı geliyor' demişler. İmamoğlu, 'Güvenliğe dışarı çıkın' demiş.

'Duamı ediyorum' demiş. 'Ülkenin Cumhurbaşkanı gelecek, ülkenin İstanbul Belediye Başkanı burada' demiş. Sonra Sayın Cumhurbaşkanı gelmiş, yanında 8-9 isimle."

ERDOĞAN'DAN İKİ ŞEY İSTEDİ

Yine Küçükkaya'nın anlattığına göre, İmamoğlu, Topbaş'ın cenazesinde Erdoğan'dan iki talepte bulundu.

İmamoğlu, Erdoğan'a "Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN