Tarkan Yavaş kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte hayat hikâyesi

Tarkan Yavaş kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte hayat hikâyesi

Adnan Oktar suç örgütüne yapılan operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konan Tarkan Yavaş, duruşmalarda yaptığı savunmasıyla dikkat çekti. Cinsel istismar iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Tarkan Yavaş, şikâyetçi olan kadınları suçladı.

‘FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’le görüştünüz mü?’ sorusuna ilk başta ‘Görüşmedim’ diyen Adnan Oktar'ın sağ kolu ve örgütün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş, ardından 1999 yılında Öz’le görüştüğünü açıkladı. A9 TV ekranlarında yaptığı yorumlarla da tanınan Tarkan Yavaş, dava süreciyle ilgili, 'Bir deli kuyuya taş atmış, biz 40 akıllı çıkarmaya çalışıyoruz’ yorumunda bulundu.

TARKAN YAVAŞ KİMDİR?

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Tarkan Yavaş, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisansını siyasi tarih üzerine tamamladı. İnşaat sektöründe firma sahibi olarak ticari faaliyetlerini sürdüren Tarkan Yavaş, yurt içi ve yurt dışında pek çok önemli projeye imza attı.


Bir ara danışmanlık da yapan Tarkan Yavaş, aynı anda sporla da uğraştı. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Spor Kulübü'nde lisanslı voleybol oynayan Tarkan Yavaş, Evrim Teorisinin Geçersizliği, Yaratılış Gerçeği, Kur’an-ı Kerim mucizeleri gibi bilimsel ve dini alanlarda yurt içi ve yurt dışında birçok konferans düzenledi. 

Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın uzun seneler başkanlığını yürüten Tarkan Yavaş, Atatürkçülük, Türk Dış Politikası, Türk İslam Birliği gibi alanlarda düzenlenen konferanslarda konuşmacı olarak katıldı.

tarkan-yavas-kimdir-kac-yasinda-ve-nerelidir-iste-hayat-hikayesi.jpg

ADNAN OKTAR’IN SAĞ KOLU    

Aynı anda geçmiş dönemde Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 TV ekranlarında haftalık olarak yayınlanan ve gündem yorumlanan ‘Gündem Analiz’ adındaki programda konuşmacı olarak katılan Tarkan Yavaş, Türkiye ve dünyadaki siyasi ve sosyal sorunları Kur’an-ı Kerim’i feyz aldığını iddia ederek yorumladı. 

Yaptığı konuşmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tarkan Yavaş, 30 seneden fazladır Adnan Oktar'ın yanında bulunurken, Oktar’ın sağ kolu olduğu belirtiliyor.

TARKAN YAVAŞ’IN SUÇU NE?

78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik davada karar açıklandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'de görülen duruşmada, Adnan Oktar'a bin 75 sene hapis cezası verilirkeni, Oktar’ın sağ kolu olarak bilinen ve örgütün 2 numarası olarak gösterilen Tarkan Yavaş hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı, örgüt yöneticisi olmak, gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunmak, nitelikli cinsel istismar, resmi belge düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak suçlarından toplamda 211 sene hapis kararı verilmişti.

11 Temmuz 2018 tarihinde Adnan Oktar suç örgütüne yapılan operasyonlar kapsamında bulunamayan Tarkan Yavaş, 3 ay sonra İstanbul'da saklandığı evde 4 kişiyle beraber yakalanmıştı.

ÖNCE İNKÂR ETTİ, SONRA KABUL ETTİ

Adnan Oktar Suç Örgütüne yönelik yürütülen davanın 2. duruşmasında konuşan Tarkan Yavaş, örgütte cinsel istismar ve saldırıya uğradıklarından dolayı şikâyetçi olan kadın ve çocukları suçladı.

Söz konusu kızların, varlıklı insanlarla evlenmek, iyi bir hayat kurmak istediğini iddia eden Tarkan Yavaş, istediklerini elde edemedikleri zaman şikâyetçi olduklarını iddia ederek, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’le görüşüp görüşmediği sorusuna ise, ‘Hiç görüşmedim’ cevabını verdi.

Yavaş bu cevabının ardından Bilim Araştırma Vakfı Başkanı olarak 1999’da yaşadıklarını devletin yetkili makamında olanlara anlatmak için bir dilekçe verdiğini ve o gün orada Zekeriya Öz’ün de olduğunu söyledi.

Tarkan Yavaş, duruşmalarda yaptığı bir savunasında ise cinsel istismar ve turnike sistemi iddialarıyla ilgili olarak da konuştu. Allah’tan korktuklarını söyleyen Tarkan Yavaş, böyle bir şeyi asla yapmayacaklarını iddia ederek, 'Bir deli kuyuya taş atmış, biz 40 akıllı çıkarmaya çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN