'Tek elli piyanist' Leon Fleisher hayata veda etti

'Tek elli piyanist' Leon Fleisher hayata veda etti

'Tek elli piyanist' olarak bilinen, 36 yaşında geçirdiği kaza nedeniyle yıllarca sağ elini kullanamayan Leon Fleisher, 92 yaşında hayata veda etti.

'Tek elli piyanist' olarak bilinen, 36 yaşında geçirdiği kaza nedeniyle yıllarca sağ elini kullanamayan ABD'li müzisyen Leon Fleisher, 92 yaşında yaşamını yitirdi.

TEK ELLE PİYANO ÇALMAYI ÖĞRENDİ

Brahms ve Beethoven'ın eserlerini yorumlayan ünlü piyanist, 36 yaşında evinde geçirdiği kaza sonucu sağ elini yıllarca kullanamamıştı. Tıpta 'fokal distoni' denen nörolojik bir hastalığı olan, sağ elinin iki parmağı kramplar yüzünden avucun içine kapanan Fleisher, daha sonra tek elle piyano çalmayı öğrenmişti.

BOTOKS TEDAVİSİ GÖRMEYE BAŞLADI

Bir yandan da sağ eline yeniden kavuşmak için ilaç tedavisinden fizik tedaviye, meditasyondan psikanalize her yolu deneyen Fleisher, yıllar sonra ABD'de henüz ilaç olarak kullanımına izin verilmeyen botoks ile şifaya kavuşmuştı.

Fleisher, hem bazı kaslarının botoksla felç edilmesi hem de özel bir masaj yöntemiyle sağ elini yavaş yavaş yeniden kullanmaya başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN