Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen siyez buğdayının hasadı gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen siyez buğdayının hasadı gerçekleştirildi

Tekirdağ’ın tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini göz önünde bulundurarak bu alanda birçok örnek projeyi hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Muratlı Ziraat Odası Başkanlığının talepleri doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen siyez buğdayının hasadı gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu’dan temin edilen ve Muratlı Ziraat Odası Başkanlığı kontrolünde demonstrasyon amaçlı olarak 3 ayrı mahallede 4 çiftçinin tarlasında ekilen siyez buğdayı tohumlarının hasadı gerçekleşti. Hasatta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu da yer aldı.

'SİYEZ BUĞDAYINI BÖLGEMİZDE YAYGINLAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kaan Gaytancıoğlu burada yaptığı açıklamada, “Verim olarak günümüz sertifikalı buğday çeşitlerine göre çok daha düşük olsa bile, son tüketiciye ulaşacak ürünlere dönüştürüldüğü zaman çok daha yüksek getiriler elde edilmektedir. Siyez buğdayının bölgemizdeki yaygınlaştırılma çalışmalarına devam edilecektir. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını bu vesileyle bol bereketli bir hasat yılı geçirilmesini diliyorum” dedi.

ATALARIMIZDAN KALAN ÖNEMLİ BİR MİRAS

Sağlıklı ve doğal bir besin kaynağı olan siyez Türkiye’de yetiştirilen yabani buğday türlerinden biri. On bin yıllık uzun geçmişiyle de buğday türlerinin atası olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar korunan genetik yapısı, besin değeri, canlı ve cansız etmenlere karşı dayanıklılığı siyezi birçok araştırmanın odak noktası haline getiriyor. İnsanoğlunun beslenmesinde oldukça büyük bir öneme sahip olan buğday, Dünyanın değişik ülkelerinde en önemli temel gıda maddesi olarak kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN