Anadolu Ajansı veri merkezini yeniliyor

Anadolu Ajansı veri merkezini yeniliyor

Anadolu Ajansı, küresel habercilik vizyonu doğrultusunda dijital dönüşümünü hızlandırmak ve haber akışını daha güvenli ve hızlı hale getirmek amacıyla yeni veri merkezine geçiş sürecini başlattı.

Teknolojik altyapısını sürekli olarak güncelleyen AA, bu kapsamda veri merkezini yenileyerek önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Kurum mühendisleri tarafından geliştirilen proje, hibrit bulut altyapıları ile entegre olabilen veri depolama ve işleme ihtiyaçlarını daha güvenli ve etkili bir şekilde karşılamak üzere planlandı. Ayrıca, yeni veri merkezi, şirketin önümüzdeki 10 yıl içindeki büyüme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde esnek bir yapıda inşa edildi.

TIER 3 STANDARTLARINDA GÜVENLİK VE KESİNTİSİZ HİZMET

Yeni veri merkezi, 'TIER 3' standartlarına uygun olarak inşa edildi ve bu sayede Anadolu Ajansı’nın kritik öneme sahip sistemleri en üst düzeyde koruma altına alınarak, kesintisiz hizmet sunulması sağlanacak.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖN PLANDA

Enerji verimliliğini en üst seviyede tutacak şekilde tasarlanan veri merkezinde, optimum çalışma koşullarını sağlamak amacıyla hassas sıcaklık, nem kontrolü ve çevreye duyarlı yangın söndürme sistemi kullanıldı. Bu yenilikçi tasarım, düşük karbon ayak izi bırakmayı hedefleyerek çevre duyarlılığını ön planda tutuyor.

SİBER GÜVENLİK İÇİN ÖZEL OPERASYON MERKEZİ

Veri merkezi kompleksinde yer alan Siber Operasyon Merkezi, bilgi sistemleri ve ağları izleyerek, siber saldırılara karşı proaktif savunma sağlıyor. Bu merkezde görev yapacak uzman ekipler, siber olayları tespit ve analiz ederek hızlı ve etkili müdahalelerde bulunabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN