Android telefonu olanlar kıskanmıştı! Herkese müjde geldi, iPhone'un o özelliği Android telefonlara da geliyor

Android telefonu olanlar kıskanmıştı! Herkese müjde geldi, iPhone'un o özelliği Android telefonlara da geliyor

Android kullananlara müjde! iPhone'un çok sevilen, kıskanılan özelliği artık Android telefonlara da geliyor! Google, Android işletim sistemine bir yenilik daha ekliyor. Android telefonu olanlar kıskanmıştı...

Teknoloji devi Google, Android işletim sistemine bir yenilik daha ekliyor. Şirketin yeni hamlesi, Android kullanıcılarının pil sağlığını takip etmelerini sağlayan bir özellikle ilgili. İddialara göre, Google bu yeniliği test ediyor ve kullanıcılara Pil Sağlığı özelliği sunarak Android deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

PİL SAĞLIĞI ÖZELLİĞİ NE İŞE YARIYOR?

Android 14 Beta 2.1 Has a Google Camera Problem - Gizchina.com

Özellikle iPhone kullanıcıları tarafından bilinen ve oldukça işlevsel bulunan Pil Sağlığı özelliği, kullanıcılara telefonlarının pilinin ne kadar sağlıklı olduğunu gösterme imkanı tanıyor. Bu sayede pil değişimi gerekip gerekmediği konusunda bilgi sahibi olunabiliyor.

Android kullanıcıları, bu özelliği kullanabilmek için genellikle üçüncü taraf uygulamalara başvurmak zorunda kalıyordu. Ancak Google'ın yeni hamlesi, bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Teknoloji editörü Mishaal Rahman tarafından yapılan paylaşımlara göre, Google, Pil Sağlığı özelliğini test etmeye başladı. Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesi kapsamında Pixel akıllı telefonlara eklenen bu özellik, kullanıcılara pil sağlığını izleme ve gerektiğinde uyarılara anında erişim imkanı sunacak.

Bu yeni bölüm, pil sağlığına ilişkin kapsamlı bilgilerin yanı sıra, pilin algılanamaması durumunda kullanıcıya uyarı gösterme özelliği ile de dikkat çekiyor.

ANDROİD TELEFONLARA NE ZAMAN GELECEK?

Şu an için yalnızca Pixel kullanıcıları ve beta programına dahil olanlar bu özelliği deneyimleyebiliyor. Ancak bu özelliğin test aşamasını başarıyla tamamlamasının ardından, diğer Android telefonlara da yayılması bekleniyor.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında Pil Sağlığı özelliğinin daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN