APK program kullananlar dikkat! Google artık yüklenmesine engel olacak: Tek tek tüm dosyaları tarıyor

APK program kullananlar dikkat! Google artık yüklenmesine engel olacak: Tek tek tüm dosyaları tarıyor

Google yepyeni bir güvenlik önlemiyle geliyor! APK program kullananlar dikkat! Google artık yüklenmesine engel olacak! Bu güvenlik önlemi hepsini görecek! Tek tek tüm dosyaları tarıyor...

Teknoloji devi Google, güvenlik önlemlerine bir yenisini ekleyerek Play Store dışından indirilen uygulamaları da denetlemeye başlıyor. Yeni özellik, kötü niyetli yazılımların mobil cihazlara sızma olasılığını önemli ölçüde düşürecek.

GERÇEK ZAMANLI DÜZENLEYİCİ

google-play-protect-yenilik.jpg

Google, güvenliği artırmak adına Play Protect'e gerçek zamanlı tarayıcı özelliğini ekledi. Bu özellikle, cihazın işletim sisteminde günde yaklaşık 125 milyar tarama yaparak kötü niyetli veya istenmeyen yazılımları tespit ediyor. Yeni güncelleme ile birlikte, Play Protect artık sadece Play Store'dan değil, aynı zamanda üçüncü taraf kaynaklardan indirilen APK dosyalarını da denetleyecek.

ÜÇÜNCÜ TARAF UYGULAMALARI DA DENETLİYOR

indir-9.jpg

Google'ın yeni güvenlik özelliği, üçüncü taraf uygulama mağazalarından indirilmeye çalışılan uygulamaları da denetliyor. Eğer herhangi bir şüpheli durum tespit edilirse, kullanıcıyı bilgilendirip uygulamanın yüklenmesini engelliyor. Kullanıcıya sadece "Uygulamayı tara" veya "Uygulamayı yükleme" seçenekleri sunuluyor.

Tarama tamamlandıktan sonra, Google, kullanıcıya neden bir uygulamanın yüklenmediğine dair bir açıklama sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, güvende olduklarından emin oluyorlar.

Yeni güvenlik özelliği şu an için Hindistan'da kullanıma sunuluyor ve ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerde de kademeli olarak yayınlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN