Apple, Twitter'ı kaldıracak mı? Musk'tan yeni açıklama

Apple, Twitter'ı kaldıracak mı? Musk'tan yeni açıklama

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Apple’ın uygulamayı App Store’dan kaldırma tehdidinde bulunduğunu söylemesinin ardından yeni bir açıklamada daha bulundu. Apple CEO'su Tim Cook ile görüşen Musk, Apple'ın uygulamayı kaldırmayacağını duyurdu.

Elon Musk, Apple’ın Twitter’daki reklamlarını neredeyse tamamen durduğunu ve hatta uygulamayı App Store’dan kaldırma tehdidinde bulunduğunu açıklamıştı.

Musk Twitter’da yaptığı paylaşımda “Apple Twitter reklamlarını neredeyse tamamen durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” demiş ve Apple CEO’su Tim Cook’u da etiketlemişti.

Musk'tan konuya dair yeni bir açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Musk, Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook ile görüştüğünü söyledi ve Cook'a kendisini Apple'ın "güzel" genel merkezini gezdirdiği için teşekkür etti.

'APPLE UYGULAMAYI KALDIRMAYACAK'

Twitter uygulamasının App Store'dan kaldırılacağı iddialarına dair yanlış anlaşılmayı çözdüklerini vurgulayan Musk, "Tim, (bana) Apple'ın bunu hiçbir zaman planlamadığını söyledi." ifadesini kullandı.

Apple ise henüz konuya dair açıklama yapmadı.

TWİTTER, SPAM HESAPLARI DA KALDIRMAYA BAŞLADI

Öte yandan Twitter'ın spam hesapları kaldırmaya başladığını açıklayan Musk, "Twitter, pek çok spam ve sahte hesabı kaldırmaya başladı. Yakında takipçi sayınızda düşüş görebilirsiniz." paylaşımı yaptı.

Musk, 13 Mayıs'ta Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuş, gerekçe olarak da "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" duyurmuştu.

İskoçya'da dijital eğitim merkezi CodeClan'in analizine göre, spam hesapların Twitter'dan kaldırılması halinde Musk da 13,5 milyon takipçisini kaybedebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN