Avrupa Birliği, Elon Musk'ı rakibi üzerinden uyardı! 'Kuş bizim kurallarıma göre uçacak' demişti

Avrupa Birliği, Twitter’ın sahibi Elon Musk’ı platformun AB’nin dezenformasyon kurallarına uymasını istemesi sebebi ile uyardı. Avrupa Komisyonu Üyesi Breton ise Musk ile görüşmelerini Twitter'ın rakibi Mastodon üzerinden paylaştı.

Dünyanın en çok kazanan kişileri arasında bulunan Elon Musk, Twitter'ı satın alması ile birlikte gündemden düşmez hale geldi. Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformu olan Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk’ı, uygulamanın AB’nin dezenformasyon kurallarına uyması gerektiği konusunda bir uyarı gerçekleştirdi.

Avrupa Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk ile görüşmesinin ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Musk’ın Twitter 2.0’ı, AB Dijital Hizmet Yasası’na uyumlu bir şekle getirme niyetini son derece memnun bir şekilde karşıladığını ifade eden Breton, Musk’ın ilgili AB mevzuatını dikkat ile okuduğunu ve dünya çapında uygulanmasını makul olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Breton, “Twitter’ın, şeffaf kullanıcı politikaları uygulaması, içerik denetimini önemli ölçüde güçlendirmesi, ifade özgürlüğünü koruması, dezenformasyonla kararlı bir şekilde mücadele etmesi ve hedefli reklamları sınırlaması gerekeceğinden önünde yapacak çok iş olduğunu açıkça ortaya koyalım” ifadelerini kullandı.

RAKİBİ ÜZERİNDEN UYARDI

Breton, resmi Twitter hesabından Musk’la görüşmesine ile ilgili kısa bir video paylaşırken bu paylaşımda Twitter hesabı yerine rakip sosyal medya uygulaması Mastodon üzerinden yapması ise son derece dikkatleri çekti. Breton, yazılı açıklamanın olduğu Mastodon linkiniyse Twitter’dan paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN