Apple Watch akıllı saat satışları durduruluyor! Apple'dan şok eden karar geldi: Artık ne internette ne de mağazalarda satılacak

Apple Watch akıllı saat satışları durduruluyor! Apple'dan şok eden karar geldi: Artık ne internette ne de mağazalarda satılacak

Akıllı saatlerde çığır açmış Apple Watch'ın satışları durduruluyor! Apple, şok eden kararı duyurdu! Artık ne mağazada, ne de internette satılacak...

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerinin tasarımı ve özellikleri konusunda ABD'li tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile yaşadığı patent ihlali davası sonucunda köşeye sıkıştı. Masimo, Apple'ın Watch Series 6'dan itibaren kullandığı bazı patentleri ihlal ettiğini ileri sürerek, bu iddiasını yargıya taşıdı.

24 ARALIK'TAN İTİBAREN SATIŞI DURDURULACAK

apple-watch-satislari-durdu-1.jpg

ABD'de görülen davada, Masimo'ya ait patentlerin kullanılarak Apple'ın kandaki oksijen seviyesini tespit etme özelliğiyle ilgili karar verildi. Mahkeme, Apple'ı patent ihlali nedeniyle suçlu buldu ve Apple'ın Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışlarını durdurma kararı aldı. Apple, bu karar doğrultusunda 21 Aralık'tan itibaren online platformlarda ve 24 Aralık'tan itibaren perakende mağazalarda bu modellerin satışını durdurmak zorunda.

Bu olay, özellikle yılbaşı gibi satışların yoğun olduğu bir dönemde Apple'ı zor durumda bırakırken, şirketin ABD'de piyasaya süreceği tek akıllı saat modelinin fiyat/performans ürünü SE modeli olacağı belirtildi.

ABD BAŞKANI BIDEN KARARI VETO EDEBİLİR

joe-biden.jpg

Financial Times, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu kararı veto edebileceği ihtimaline değinirken, daha önceki benzer bir davada Apple lehine karar veren eski Başkan Barack Obama'nın bu konuda bir örnek olduğunu vurguladı. Ancak, bu satış yasağının sadece ABD'yi kapsayacağı ifade edildi.

Davaya ilişkin olarak Bloomberg, Apple ve Masimo'nun anlaşma yoluna gidebileceğini belirtirken, her iki şirketin henüz böyle bir adım atmadığını aktardı. Mahkeme kararı sonrasında Apple'ın hisse değeri yüzde 1 azalırken, Masimo'nun hisse değeri yüzde 3.2 arttı.

Masimo yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, "Bu karar, dünyanın en güçlü şirketinin bile yasalara uymak zorunda olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı. Apple'ın, Biden'dan olumsuz bir yanıt alması durumunda ise yazılım değişikliği yaparak kandaki oksijen ölçüm sistemini çıkarmak zorunda kalabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN