Artık Microsoft da reklam gösteriyor: Windows kullanıcılarını reklamla yönlendiriyor

Artık Microsoft da reklam gösteriyor: Windows kullanıcılarını reklamla yönlendiriyor

Microsoft, Windows kullanıcılarına reklam göstermeye başladı! Chrome tarayıcı kullanan kullanıcılara, Bing ve Edge reklamları göstererek yönlendiriyor! İşte ayrıntılar...

Microsoft, Windows kullanıcılarını Bing arama motoru ve Edge tarayıcısına yönlendirmek için yeni reklam kampanyasını başlattı. Kullanıcıların raporlarına göre, yazılım devi Google Chrome'da varsayılan arama motorunu Bing olarak değiştirmeyi teşvik eden yeni bildirimler yayınlıyor.

WINDOWS KULLANICILARI REKLAMLARLA KARŞILAŞIYOR

reklam-001.jpg

Shiftdelete'nin haberine göre son günlerde, Windows 10 ve 11 kullanıcıları Bing ve Edge reklamlarıyla karşılaşıyor. Özellikle Chrome'u hedef alan Microsoft, kullanıcılara açılır pencereler ekliyor ve bu pencereleri tıkladıklarında Bing'i Chrome'da varsayılan arama motoru olarak ayarlıyor.

Ancak, açılır pencerelerin birçok kullanıcı tarafından kötü amaçlı yazılım gibi algılandığı belirtiliyor. Bu durumda, kullanıcılar bildirimlerin yasal olup olmadığını sorguluyor ve bazıları bilgisayarlarına virüs bulaşmış olabileceğinden endişe ediyor.

Bu gelişmelerin ardından Hindistan, Google hakkında büyük bir soruşturma başlattı. Microsoft, açılır pencerelerin "gerçek bir şirket girişimi" olduğunu doğruladı ve bu bildirimlerin tek seferlik olduğunu belirtti. Şirket, Bing'i varsayılan arama motoru olarak ayarlanmasını istediğini ancak kullanıcıların seçimine saygı duyduğunu ve uyarıların kapatılabileceğini vurguladı.

Microsoft'un benzer reklam kampanyaları daha önce de eleştirilere neden olmuştu ve geçen yıl durdurulmuştu. Yeniden başlatılan reklam bildirimleri, Edge ve Bing'e yönlendirmelerde bulunarak pek çok Chrome kullanıcısını rahatsız etmiş durumda. Microsoft'un sürpriz tarayıcı değişiklikleri ve izinsiz açılan bildirimler nedeniyle eleştirildiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN