Artık telefonunuzu webcam olarak kullanabileceksiniz! Windows ve Android kullanıcılarının hayali o özellik geliyor

Artık telefonunuzu webcam olarak kullanabileceksiniz! Windows ve Android kullanıcılarının hayali o özellik geliyor

Bilgisayarda webcam ihtiyacı artık tarih olacak! Android telefonunuzu webcam olarak kullanabileceksiniz! Windows ve Android kullanıcılarının merakla beklediği o özelliğin testleri başladı...

Dizüstü bilgisayarlar ve bazı masaüstü bilgisayarlar genellikle dahili kamera ile gelmezler. Bu durumda, harici bir webcam gerekebiliyor. Ancak, günümüzde üretilen dizüstü bilgisayarların çoğunda bulunan kameralar genellikle yüksek kalitede çekim yapmaya uygun değildir. Bu nedenle, kullanıcılar genellikle telefonlarını webcam olarak kullanmayı tercih ederler ve bunun için birçok üçüncü taraf uygulama bulunuyor. Ancak, Microsoft şimdi üzerinde çalıştığı yeni özellikle bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

WINDOWS TELEFON BAĞLANTISI UYGULAMASI NEDİR?

telefonu-webcam-olarak-kullanma.jpg

Windows Telefon Bağlantısı uygulaması, Android cihazları bilgisayarlarla senkronize etmeyi sağlar. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, telefonlarına gelen bildirimleri, mesajları ve aramaları bilgisayarları üzerinden görebilir ve fotoğraf, video gibi içerikleri aktarabilirler.

Son güncelleme ile Telefon Bağlantısı uygulamasına eklenen özellikle artık Android cihazları webcam olarak kullanabilmek mümkün hale geldi. Bu özellik şu anda test aşamasında ve Windows 11 Insider kullanıcıları tarafından denenmeye başlandı.

Bu özelliği kullanabilmek için Android cihazınızın en az Android 9.0 veya daha yeni bir sürümde çalışması ve Telefon Bağlantısı uygulamasının en az 1.24012 veya daha yeni bir sürümünün yüklü olması gerekiyor.

Şu anda test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı henüz belli değil. Ancak, önümüzdeki aylarda genel kullanıma sunulması bekleniyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, mobil cihazlarının kameralarını Windows işletim sistemi üzerinde daha verimli bir şekilde kullanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN