Bu Hataları Yapmaya Devam Ederseniz Telefonunuza Veda Edin! İşte Cep Telefonun Hayatını Söndüren O Hatalar

Bu Hataları Yapmaya Devam Ederseniz Telefonunuza Veda Edin! İşte Cep Telefonun Hayatını Söndüren O Hatalar

Artık herkes, aramaların ve mesajların ötesine geçen birçok işlevden yararlanmak için akıllı telefonları her gün kullanıyor. Aynı zamanda, bu sürekli kullanım pilin bitmesine neden oluyor, ancak günümüzün cep telefonları hala tek şarjla en az bir gün dayanabiliyor.

CİHAN GÖKMEN

Satın alma işleminden kısa bir süre sonra sarjın saatler içinde tükenmesi muhtemelen bizim de hatamız olabilir. Aslında, pili tüketen ve ömrünü kısaltan çok yaygın birçok alışkanlık vardır. Bozulmuş bir pil bizi genellikle telefonları değiştirmeye zorladığı için, bu aynı zamanda önlenebilecek ekstra bir masraf anlamına da gelir.

haberici1-001.jpg

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIMIZ

Bataryaya aşırı yük bindiren, sıklıkla yaptığımız birkaç şey var. Örneğin, şarj cihazına takmadan önce neredeyse tamamen boşalmasına izin veriyoruz veya %100'e ulaşana kadar hatta sonrasında bile takılı bırakıyoruz. Bu, pilin ömrünü üçte bir oranında kısaltabilir. Özellikle cep telefonunu bütün gece şarja takılı bırakıyoruz. Böyle devam edersek pil ömrü kısa olacağı için telefon elveda diyebiliriz.

Daha sonra yetersiz amper değerine sahip uygun olmayan şarj cihazları kullanmak veya bunları bilgisayar gibi düşük güçte bir kaynağa bağlamak olabilir.

Diğer bir hata ise şarj olurken bile cep telefonunu çok sık kullanıyoruz. Telefonumuzun pilinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsak, tüm bu alışkanlıklardan kurtulmamız gerekiyor.

haberici.jpg

BU BÜYÜK HATALARI YAPMAYA DEVAM EDERSEK TELEFONA VEDA EDEBİLİRİZ.

Her şeyden önce, aşırılıkların asla iyi olmadığını anlamamız gerekir. O halde, şarjı %30'un altına ve %80'in üstüne düşürmekten kaçınalım. Aynı şekilde, çok hızlı şarj etmek de pile çok fazla yük bindirebilir. Bazen 20w şarj cihazlarına güvenmek daha iyidir, ancak yine de müşteriler tarafından bilinen ve olumlu olarak değerlendirilen şirketlere ait olmaları gerekir.

Fakat genel olarak, telefon modelimize ait olan resmi şarj cihazını kullanmalıyız, çünkü bu doğru amper değerine sahiptir. Bu mümkün değilse, her zaman aynı özelliklere sahip güvenilir şarj cihazları bulmanız gerekir. Çünkü bu durum cep telefonlarımızın pil ömrünü kısaltan ana sebeplerden biridir.

UFAK TAVSİYELER

Aynı zamanda sarj cihazını adaptörlere, bilgisayarlara ve arabalara değil, doğrudan prize takmanın daha sağlıklı olduğunu da hatırlayalım. Ayrıca, özellikle büyük enerji harcaması gerektiren uygulamaları etkinleştirerek, bağlıyken kullanmaktan da kaçınmanız gerekiyor.

Son olarak, cep telefonunuzu haftada en az bir kez mümkün olduğunca uzun süre kapatmak iyi bir alışkanlıktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN