Bunu Yapanlar Telefonunu Çöpe Atıyor! İşte Akıllı Telefonunuza Ciddi Hasarlar Veren Yaptığınız O Hatalar

Bunu Yapanlar Telefonunu Çöpe Atıyor! İşte Akıllı Telefonunuza Ciddi Hasarlar Veren Yaptığınız O Hatalar

Akıllı telefonların maliyetini de göz önünde bulundurduğumuzda en çok önemsediğimiz şeylerden birisi haline geliyor. Akıllı telefonlar, görüşmeleri yapmamızı, video izlememizi, fotoğraf çekmemizi ama hepsinden önemlisi sosyal ağlarda iletişim kurmamızı sağlıyor. Ancak, bir cep telefonunu iyi durumda tutmak için onu mahvedebilecek bazı hatalardan kaçınmanız gerekir.

Bir akıllı telefon inşa etmek hiç de kolay değil. Yanlış kullanımlar akıllı telefona ciddi şekilde zarar verir ve pili bozar. İşte tam da bu nedenle bazı modeller oldukça pahalı ve onlara zarar vermemeye çok dikkat ediyoruz. Fakat telefonu sağlıklı tutmak yerine ona zarar verebilecek bazı kötü alışkanlıklarımız bulunuyor.

PİLİ TAMAMEN BOŞALTARAK ŞARJ ETMEK

En yaygın hatalardan biri, pili tamamen boşaltmak istemektir. İyi üretilmiş bir pile sahip çok kaliteli bir telefonunuz varsa, bu durum size neredeyse hiçbir şey yapmaz. Ancak pil iyi kalitede değilse, bu alışkanlık onu daha az verimli hale getirebilir. Her durumda, yeni piller eskileri gibi değildir ve tamamen deşarj olmalarına gerek yoktur.

haber-ici.jpg

AKILLI TELEFONDA CİDDİ HASARLARA NEDEN OLABİLİR VE PİLİ MAHVEDER

Akıllı telefon için bir başka tehlikeli davranış, telefonu pilini %100'üne kadar şarj etmektir. Birçok kişi bu durumun riskli olduğunu düşündükleri için yapmıyor. Bununla birlikte, mevcut pillerle özel bir sorun olmayacaktır. Bunun dışında, şarj yaklaşık %80'e kadar hızlıdır ve daha sonra sonuna kadar yavaşlar.

GECELERİ TELEFONU SARJDA BIRAKMAK

Bazen modern pillerin sürekli şarj olduğu takdirde fazla tüketmediği düşünülmektedir. Bu nedenle birçok insan cep telefonlarını gece şarj etme alışkanlığına sahiptir. Ancak durum böyle değil çünkü akıllı telefonun bazı arka plan uygulamaları her zaman pili kullanıyor. Sürekli şarjda olması aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilir.

Ayrıca şarj olurken, bir bildirim, bir WhatsApp veya Facebook mesajı , bir cevapsız arama gelebilir. Biraz da olsa bu bildirimler pili tüketir. Bu, şarj cihazının yeniden şarj olmaya başlamasına neden olur. Her seferinde %100'e dönen pilin sürekli şarj edilmesi ve deşarj edilmesi pile zarar verebilir.

Her durumda, pil asla radyatör, güneş, araba gösterge paneli vb. gibi ısı kaynaklarına yakın olmamalıdır. Bataryayı bozacağından, telefonun yanlışlıkla düşmesinden de kaçınılmalıdır. Pil veya telefon bir süre saklanırsa, pili yarı şarjlı, yani %50'de bırakmak daha iyidir. Pili korumanın en iyi yolu budur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN