Çok satılan telefon markası hakkında şok karar! Artık satılmayacak: Cihazlar tek tek vitrinlerden kaldırılıyor

Çok satılan telefon markası hakkında şok karar! Artık satılmayacak: Cihazlar tek tek vitrinlerden kaldırılıyor

Çok satan telefon markası hakkında şok karar! Artık satışı yapılmayacak! Cihazlar vitrinden teker teker kaldırılıyor...

Almanya, patent anlaşmazlıklarına çözüm olarak satış yasağını devreye soktu. Çinli teknoloji devi Lenovo ve alt markası Motorola, ABD merkezli teknoloji firması InterDigital ile yaşadıkları patent anlaşmazlığı nedeniyle Almanya'da büyük bir darbe aldı. Münih Bölge Mahkemesi'nin kararıyla, Lenovo ve Motorola'nın Almanya'daki mobil cihaz satışları durduruldu.

LENOVO VE MOTOROLA'YA ALMANYA’DA SATIŞ YASAĞI KARARI

Lenovo ve Motorola, InterDigital ile uzun süredir devam eden WWAN teknolojisi lisanslama koşulları konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Lenovo'nun, InterDigital'in WWAN modülüne ilişkin patent lisanslama şartlarını yerine getirmediğini iddia eden InterDigital, sorunu mahkemeye taşıdı. Münih Bölge Mahkemesi, bugün açıkladığı kararla Lenovo'nun aleyhine karar verdi.

Motorola Edge 50 Pro fiyatı ortaya çıktı! - ShiftDelete.Net

Mahkeme, Lenovo ve Motorola'nın mobil cihazlarının Almanya'da satışının durdurulmasına hükmetti. Bu yasak, Motorola'nın yeni Edge 50 serisi dahil olmak üzere, GSM, UMTS, LTE ve 5G teknolojilerini kullanan tüm cihazları kapsıyor. Mahkeme, davacının yani InterDigital'in 4 milyon avroluk depozito yatırması şartıyla bu yasağı uygulamaya koydu. Ancak, Lenovo ve Motorola'nın mevcut stokları tükenene kadar satışlarına devam etmelerine izin verildi. Stoklar tükendikten sonra, belirtilen özelliklere sahip hiçbir model Almanya'da satılamayacak.

Lenovo, mahkemenin kararına itiraz etmeyi planladığını ve InterDigital'in lisanslama işlemi için aşırı yüksek bir ücret talep ettiğini belirtti. Lenovo, bu durumu haksız bulduğunu ve itiraz sürecini başlatacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN