Elon Musk, ChatGPT'ye rakip oluyor! Yeni yapay zeka modelini duyurdu: Açık kaynaklı sunulacak

Elon Musk, ChatGPT'ye rakip oluyor! Yeni yapay zeka modelini duyurdu: Açık kaynaklı sunulacak

Geçtiğimiz günlerde OpenAI CEO'su Sam Altman'a sarf ettiği sözlerle gündeme gelen Elon Musk, şimdi ChatGPT'ye rakip olacak! Yapay zeka modelini duyurdu! xAI yapay zeka modeli açık kaynaklı sunulacak...

Yapay zeka alanında öncü isimlerden biri olan Elon Musk'ın şirketi xAI, önemli bir adım atarak yapay zeka modeli Grok'u açık kaynak olarak sunma kararı aldı. Grok, şu anda yalnızca Elon Musk'ın sosyal medya platformu X üzerinde Premium abonelik yoluyla test edilebiliyor ancak xAI, modelin kaynak kodunu ve eğitim metodolojisini herkesle paylaşarak daha geniş bir geliştirici ve araştırmacı kitlesine erişmeyi hedefliyor.

Kullanıcıların geri bildirimlerini alarak Grok'un eğitiminde iyileştirmeler yapılacağı belirtiliyor. Bu strateji, Elon Musk'ın diğer şirketlerinde de izlediği bir yaklaşımı yansıtıyor. Örneğin, Tesla, elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak amacıyla 2008 yılında tüm patentlerini yayınlamıştı.

ELON MUSK OPENAI'I SUÇLUYORDU

ChatGPT'nin şirket OpenAI'de deprem! CEO'su resmen kovuldu: Sebebi ise samimi olmaması

Grok'un açık kaynak olarak yayınlanması, yapay zeka alanındaki diğer rekabetçi modeller için önemli bir adımı temsil ediyor. Daha önce OpenAI'ı para kazanma hırsıyla suçlayan Musk, şirkete dava açarak şeffaflık yerine kar odaklı bir misyon izlediğini iddia ediyor. Grok'un kodunun yayınlanması, iki şirket arasındaki rekabeti artırabilir gibi görünüyo

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN