Elon Musk Twitter'ın gazabına uğradı: 24 saatte 65 milyar dolar buhar oldu

Elon Musk Twitter'ın gazabına uğradı: 24 saatte 65 milyar dolar buhar oldu

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasının ardından ünlü iş insanının net serveti 24 saatten kısa bir sürede 65 milyar dolar azaldı. Musk'ın bu yılki toplam kaybı 1,4 trilyon dolar oldu.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, son birkaç aydır Twitter'ı satın alma kararıyla gündemden düşmüyordu. Konuya ilişkin sık sık konuşan ve yapacağı yeniliklerden bahseden Musk, ardından satın alma işlemini askıya aldığı duyurmuştu. Elon Musk'ın son adımı ise Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamen iptal etmek oldu. Dün Musk'ın açıkladığı kararın arkasından Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, ünlü iş insanına dava açacaklarını, öylece anlaşmadan çekilemeyeceğini söyledi.

BU YIL TOPLAM 1,4 TRİLYON KAYBETTİ

Webtekno'da yer alan habere göre; Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesinin ardından şu ana kadar yaklaşık 1 gün geçti ve Musk’ın net serveti 65 milyar dolar azaldı. En çok değer kaybettiği taraf ise Tesla hisseleri oldu. Son yaşananlarla birlikte 2022 yılı boyunca Musk'ın yaşadığı toplam kayıp 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Elon Musk’ın Twitter'ı satın alma planını açıkladığı 25 Nisan tarihinde hisse başına 998,02 dolar olan Tesla hisseleri, %24'ten fazla düşerek bugünü 752,29 dolardan kapattı. Tesla’nın yaşadığı hisse değeri kaybı, borsadaki ortalama düşüşlerden çok daha fazla yüksek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN