Elon Musk ve OpenAI arasındaki gerilim büyüyor

Elon Musk ve OpenAI arasındaki gerilim büyüyor

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yapay zeka kuruluşu OpenAI yöneticilerine geçtiğimiz hafta insanlığın yararına yapay zeka geliştirme misyonunu terk ettikleri iddiasıyla dava açmıştı. Şirket tarafın yapıla açıklamada Musk'ın OpenAI ve Teslayı birleştiremediği için öfkelenerek bu davayı açtığı iddia edildi.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde OpenAI ile beraber şirketin CEO'su Sam Altman ve Greg Brockman'e OpenAI’ın kar amacı gütmeyen statüsünü ve sözleşmeye dayalı anlaşmalarını ihlali sebebiyle dava açmıştı.
Bunun üzerine yapay zeka kuruluşundan gelen cevapta Musk'ın da yöneticiyken kar amacı güden bir politikaya yöneldiği iddia ediliyor. Ayrıca Musk'ın OpenAI yöneticilerine 1 milyar dolar yatırım toplanması gerektiğini söylediği e posta da gönderide yer aldı.

MUSK HAKKINDA İDDİALAR BÜYÜYOR

Elon Musk OpenAI'dan ayrılmadan önce şirket, açıklamasında Elon Musk'ın şirketten büyük oranda hisse alıp CEO'su olmak istediğini belirtmişti. Şirket ayrıca bir yazısında da Musk'ın 2017'de şirketin yapısını değiştirip kuruluş üzerinde büyük bir konuma geçmeye çalıştığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN