En çok bağımlılık yapan uygulamalar belli oldu

En çok bağımlılık yapan uygulamalar belli oldu

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, alışkanlıklarımızda değişmeye başladı. WhatsApp, Facebook, Instagram, TikTok, adeta hayatımızın bir parçası oldu. Platformların yeni özellikler kazanması, daha çok etkileşim sağlayarak kullanıcılarına bağımlılık yapabiliyor. İşte En çok bağımlılık yapan uygulamalar...

Facebook’un ortaya çıkmasıyla ve akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle insanlar, teknolojiyle daha yakından ilgilenmeye başladı. Sosyal medya platformlarının gün geçtikçe artması ve yeni özellikler kazanması kullanıcıları daha çok kendine çekti. Platformların yeni özellikler kazanması, daha çok etkileşim sağlayarak kullanıcılarına bağımlılık yapabiliyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, görüntülü görüşme, video gönderme, sesli mesaj yollama gibi birçok iletişim biçimi sağlıyor. Uygulamada her gün 66 milyar mesaj iletiliyor, 65 milyon da görüntülü konuşma gerçekleşiyor. Verilere göre de normal bir WhatsApp kullanıcısı uygulamaya günde 30 defa giriş yapıyor.

2004 yılında ortaya çıkan Facebook, en çok kullanılan uygulamalardan biri oldu. İlk olarak masaüstü erişimi bulunan platform, 2008 yılında uygulama geçerek toplamda 5 milyardan fazla indirildi.

Instagram da en çok bağımlılık yapan uygulamalardan oldu. 2010 yılında kurulan sosyal medya platformunu, her ay toplamda 2 milyardan fazla kişi kullanıyor. Kullanıcıların %68’i günde en az bir kere uygulamaya giriş yapıyor ortalama 35 dakikasını platformda geçiriyor. Kullanıcıların %42’si ise paylaşılan gönderileri kontrol etmek için uygulamaya birkaç kez giriş yapıyor.

TikTok, sonradan pazara girip yıldızı parlayan uygulamalar arasında oldu. 2016 yılında kurulan platform, sadece 2021 yılının Mart ayında 120 milyondan fazla indirildi. Uygulama toplamda Android ve iOS‘ta ise şimdiden 3 milyardan fazla kişi indirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN