Facebook'un ardından metaverse referansı 4 kat arttı

Facebook'un ardından metaverse referansı 4 kat arttı

Facebook’un “Meta” olarak markalaşmasının ve “metaverse” ile ilgili açıklamalarının ardından mobil uygulamaların anahtar kelimelerindeki metaverse referansı son 3 ayda 4 kat artış gösterdi.

Gerçek bir “metaverse” henüz ortada yok, ancak pazarlama uzmanları bu kelimeyi uygulamalarını ve oyunlarını tanıtırken kullanmaktan geri kalmıyor. Sensor Tower’ın paylaştığı son verilere göre, açıklamasında veya başlığında metaverse terimine yer vererek müşteri kazanmaya çalışan 552 mobil uygulama var. Şirket, bu terimin uygulamaların açıklamalarına özellikle son birkaç ayda girdiğini belirtiyor.

screenshot-4.jpg

Verilere göre, App Store ve Google Play’de listelenen 86 uygulama Kasım 2021 ve Ocak 2022 arasında başlıklarına veya açıklamalarına “metaverse” terimini ekledi. Bu artış, Facebook’un 28 Ekim 2021’de yaptığı metaverse ile ilgili girişimlerinin iki katına çıkaracağını açıklamasından sonra görüldü.

Metaverse terimini içeren 552 uygulama tespit edilirken; kripto, NFT, AR ve VR terimlerinin kullanıldığı toplam 390 uygulama saptandı.

screenshot-5.jpg

MOBİL OYUNLAR METAVERSE PAZARLAMASINDA LİDER

Oyun kategorisi, anahtar kelimelerinde metaverse terimini referans gösteren kategoriler arasında, finans kategorisini de geride bırakarak lider oldu. Teknoloji devi Microsoft’un Activision Blizzard’ı, video oyun şirketi Take-Two’nun da Zynga’yı yüksek bedeller ödeyerek satın almasının ardındaki itici gücün NFT ve “metaverse”e olan ilgilerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

screenshot-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN