Meta duyurdu: Facebook ve Instagram kapatılabilir

Meta duyurdu: Facebook ve Instagram kapatılabilir

Meta, sahibi olduğu sosyal paylaşım platformları Facebook ve Instagram'ın Avrupa genelinde kapatılabileceğini duyurdu. Gerekçe olarak ise, daha önce Facebook olarak bilinen çatı şirket Meta'nın Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen Avrupa Birliği (AB) veri düzenlemeleriyle ilgili olduğu belirtildi.

Meta Avrupalıları, veri paylaşım faaliyetlerini yürütmelerine izin vermemeleri durumunda Facebook ve Instagram'ın bu ülkelerde faaliyetlerini durduracağı konusunda uyardı. Meta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yıllık raporunda açıklama yaparak Apple ve Google gibi devlere astronomik cezalar kesen Avrupa Birliği'ni (AB) kritik operasyonlarını etkilemekle mahkemeler ve yasama organlarından gelen yönetmelikleri suçladı.

AB, kişisel verilerin Avrupa'dan ABD'ye aktarılmasıyla ilgili katı veri koruma gereksinimlerine sahip. Meta ise, firma kullanıcı ihtiyaçlarını belirlemek ve kitleye göre doğru reklam seçimleri yapmak için verileri sunucular arasında paylaşıyor. AB'nin bu kuraldan geri adım atmaması nedeniyle Meta, AB ülkeleri için Facebook ve Instagram kapatma gibi bir karar almak zorunda kalabileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN