Facebook'un 'temiz gemiş' özelliği tüm kullanıcılara açıldı

Facebook'un 'temiz gemiş' özelliği tüm kullanıcılara açıldı

Facebook kullanıcılarının mahremiyetini koruyacak yeni özelliği 'temiz geçmiş'i, tüm üyelerin hizmetine açtı.

Facebook 2018 yılında sınırlı şekilde kullanıma açtığı kullanıcıların mahremiyetini koruyacak "Temiz Geçmiş" özelliği, "Facebook'un Dışındaki Hareketler" yeni ismiyle dünya çapındaki tüm kullanıcılara açıldı.
 
Ağustos ayında sınırlı sayıda kullanıcıya açılan özellik, şimdi Facebook'u aktif olarak kullanan 2,4 milyar kişinin erişimine açılmış durumda.
 
Başka şirketlerin internet sitelerini ziyaret eden kullanıcıların o sitedeki faaliyetleri Facebook'a iletiliyor ve Facebook bu bilgileri kullanıcıların ilgilendiği reklamları onlara göstermek için kullanıyor. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, bu bilgilerin bir özetini görebilecek ve diledikleri takdirde bunu hesaplarından kaldırabilecek.
 
20-02/14/1.jpg

Yeni Facebook özelliği aracılığıyla geçmişinizi silebildiğiniz gibi takip edilme özelliğini de kapatma şansına sahip oluyorsunuz. Böylece çevrimiçi geçmişini sürekli olarak silme ihtiyacı duymayacaksınız.

20-02/14/2.jpg
Bununla birlikte Facebook, bir uyarıda bulunuyor: Yeni araç, sizin çevrimiçi verilerinizin izini takip etmeyi engellese de reklamcıları ve şirketleri diğer bilgilere dayanarak size reklam sunmaktan alıkoymayacak. Bunu engellemek için Reklam Ayarları kısmından 'Ortaklardan alınan verilere dayalı reklamlar' sekmesini kapatmanız gerekiyor.
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN