Google Crome tehlike saçıyor! Milyonlarca kullanıcı diken üzerinde! Güvenlik açığı yetkilileri harekete geçirdi

Google Crome tehlike saçıyor! Milyonlarca kullanıcı diken üzerinde! Güvenlik açığı yetkilileri harekete geçirdi

Dünyada en çok kullanılan popüler tarayıcı Google Chrome’da Güvenlik açığı tespit edildi. Milyonlarca kullanıcıyı Tedirgin eden güvenlik açığına karşı yetkililer harekete geçti. Acil bir güncelleme yayınlayan Google Chrome herkesin güncelleme yapmasını tavsiye etti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

En popüler internet tarayıcısı olarak karşımıza çıkan Google Chrome aşırı işlemci ve Ram tüketmesi ile fazlası ile eleştiri alıyor.Tüm bunlara rağmen en çok kullanılan tarayıcılar arasında Chrome gelmektedir. 3.3 milyara yakın kullanıcı tarafından tercih edilen Google Chrome, dünya nüfusunun yarısını kaplıyor. Ancak yapılan son tespitler ile Google Chrome'da güvenlik açığı olduğu tespit edildi.Acilen bir güncelleme yayınlayan Chrome, kullanıcılara da yeni güncelleme çağrısında bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

CHOROME KULLANICILARI TEDİRGİN EDİYOR

Google masaüstünde kullanılan Chrome’da güvenlik açığı olduğunu belirtti. Yazılım devi konu hakkında hemen bir güncelleme yayınlayarak sorunun çözüldüğünü belirtti.CVE-2022-4135 etiketli güvenlik açığının yığın arabellek kaynaklı olduğunu açıkladı. Güvenlik açığı nedeniyle verilerin kontrol edilmeden yasaklanmış konumlara yazıldı tespiti yapıldı.

Google Crhome

Yapılan bildirimlere göre açık tespitinin hemen ardından oluşabilecek saldırılara karşı yeni güncelleme yayınlandı. Saldırılara neden olabilecek güvenlik açığı hakkında yeni önlemler alındı Yazılımda herhangi bir sorun yaşanmaması için kullanıcılara Google chrome'un yeni güncel versiyonunun yüklenmesi gerektiği belirtildi. 107.0.5303.87 sürümüne veya daha üst bir sürüme geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Google Chrome'u güncellemek isteyen kullanıcılar Google Chrome > Ayarlar > Chrome adımlarını takip ederek yeni güncellemeye ulaşabilirler. Tarayıcınızı bu sayede kolay bir şekilde güncelleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN