Herkesin elinde o model var! En çok kullanılan akıllı telefonlar belli oldu: Apple ilk sırayı çoktan kaptırmış bile

Herkesin elinde o model var! En çok kullanılan akıllı telefonlar belli oldu: Apple ilk sırayı çoktan kaptırmış bile

Araştırma şirketi Counterpoint Research şimdi de akıllı telefon pazarını analiz etti. Analiz sonuçlarında bir rapor yayınlayan şirket, en çok tercih edilen akıllı telefon markasını ortaya koydu. İşte, en çok tercih edilen akıllı telefon…

Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmanın sonucunda en çok tercih edilen akıllı telefonlar ortaya çıktı. Şirket raporuna göre, akıllı telefonlardaki satış oranı 2023’ün 3. Çeyreğinde önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 8 oranlarında düşerek, peş peşe 9. Çeyrekte de düşüş kaydetti.

Yaşanan düşüş, 2023 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 2 oranında bir büyümeyi gösteriyor ve piyasadaki genel yavaşlamanın işaretçisi oluyor.

Firma, yaşanan düşüşü tüketicinin talebindeki yavaşlamaya bağlıyor. Counterpoint, iPhone 15 serisi, Hindistan’da düzenlenen festival, Çin’deki 11.11 satışları ve tatil sezonundan dolayı Eylül çeyreğinin 2023 sonuna kadar süreceğini tahmin ediyor. Raporda yer alan bilgilere göre, MEA (Orta Doğu ile Afrika) bölgesi yılın genelinde büyüme gösteren tek bölge oldu. Ancak, gelişmiş Pazar bölgelerinde ciddi düşüşler kaydedildi. Firma, dördüncü çeyrekte birim satışlarda kayda değer bir toparlama olmasını bekliyor.

en-cok-tercih-edilen-akilli-telefonlar-1.jpg

KULLANICILAR EN ÇOK ONU TERCİH EDİYOR

Üçüncü çeyrekte yüzde 20 payla küresel akıllı telefon pazarında en çok tercih edilen marka Samsung oldu. Apple, sınırlı satışları olsa da yüzde 16 Pazar payıyla 2. Sıraya yerleşti. 3. Sırada Xiaomi yer alıyorken peşinden Vivo ile OPPO geldi. Honor, Huawei ve Transion Group gibi markalar ise pazarın yüzde 34’ünü oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN