Instagram hassas içerik ne demek?

Instagram hassas içerik ne demek?

Gelişen teknolojilerle birlikte yaşantımızda pek çok kavramın anlamı da dönüşüme uğruyor. Bu kavramlardan bir tanesi de hassaslık kavramı. Hassas kelimesi, Türk Dil Kurumu’nda (TDK), duyarlı, çabuk etkilenen ve en küçük değerleri, incelikleri dahi algılayabilen anlamlarında kullanılıyor.

Dijitalleşme ile gelen toplumsal dönüşüm arttıkça Instagram gibi sosyal medya mecralarındaki paylaşım sıklıkları da artıyor. Bu artış beraberinde yapılan paylaşımların ulaştığı kişileri de göz önüne alma gerekliliğini doğuruyor. Hassaslık algımıza yönelik olarak kullanıcıları gözeten önlemler de art arda alınmaya başlıyor. Bunlardan bir tanesi de Instagram’ın hassas içerik kontrol özelliği.

HASSAS İÇERİĞİN ANLAMI

Hassas içerik temelde Instagram Kuralları’na uygun olan, fakat bazı insanları üzme potansiyeli olan gönderilerdir. Müstehcenlik veya şiddet içeren gönderiler hassas içeriğe örnek olarak gösterilebilir. Yine paylaşılması sonrasında kişilerde duygusal mutsuzluklar ve duyarlılıklar yaratan içerikler bu başlık altında yer alır.

Sensitive Content olarak İngilizcede bilinen bu kavrama ilişkin artık kullanıcıların çaresiz kalmaması hedefleniyor. Artık ınstagram kullanıcıları “Hassas İçerik Kontrolü” ile duygusal olarak incitici olabilecek içerik türlerini kendi isteklerine göre daha fazla veya daha az karşılaşacak şekilde organize edip ayarlayabilecek. Peki nasıl?

INSTAGRAMDA HASSAS İÇERİK KONTROLÜ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Hassas İçerik Kontrol ayarlarınızı yapabilmek için öncelikle profilinizi açın ve sağ kısımda üst tarafta bulunan “Ayarlar” menüsüne giriş yapın. Akabinde Hassas İçerik Kontrolü'nü dokunarak aktive edin.

Burada karşınıza ne kadar hassas içerik göreceğini seç şeklinde bir başlık çıkacak. Kullanıcılara 3 maddeden oluşan seçenek çıkıyor:

Daha fazla (Daha fazla hassas içerik görebilirsin)
Standart (Biraz hassas içerik görebilirsin)
Daha az (Daha az hassas içerik görebilirsin)
Normalde standart seçili konumda oluyor. Daha fazla veya daha az hassas içerik ayarını onaylayarak seçebiliyorsun. Kullanıcılar Instagram’daki bu tercihlerini istedikleri zaman değiştirebilecekler.

Daha fazlayı işaretlersen bu daha fazla hassas içerik görebilmen demektir. Yani keşfet, arama, reels ve akışınızdaki tavsiyelerde rahatsız edici bulabileceğiniz daha fazla video ve fotoğraf görebilirsiniz.

Daha azı seçersen karşına duygusal yönden seni negatif etkileyecek daha az içerikle muhatap olacaksın ve akış alanın buna göre şekillenecek demektir. Unutmadan 18 yaşın altındaysanız zaten Instagram’da daha fazla hassas içerik görüntüleme seçeneğini göremezsiniz. Eğer 18 yaş üstüyseniz ve ayarlarınızda bu kontrolü göremiyorsanız en son sürümü güncellemeyi deneyin.

INSTAGRAM NE TÜR İÇERİK VE HESAPLARI HASSAS KABUL EDER?

Nelerin hassas bulunduğu konusunda kafanız karışıksa işte size aşağıda içerikler:
Şiddet tasviri yapıyor olabilecek içerikler.
Müstehcen ve cinselliği çağrıştırabilecek içerikler.
Kullanımı yasal düzenlemeye tabi ürünlerin (örneğin tütün) kullanımını teşvik eden içerikler.
Kozmetik prosedürleri teşvik veya tasvir edebilecek içerikler.
Sağlıkla ilgili hizmet veya ürün satımına ilişkin içerikler.

Instagram’daki deneyimlerinizi daha güvenli getirmenin yollarından biri olan hassas içerik kontrolü ile keyifli zamanlarınız daha keyifli hale gelebilir.
Sonuç olarak yine de Instagram topluluk kurallarına aykırı paylaşımlar gördüğünüzde şikayet seçeneğini tıklayabileceğinizi unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN