iPhone 13 su geçiriyor mu? İphone 13 sıvı dayanıklılık testi

iPhone 13 su geçiriyor mu? İphone 13 sıvı dayanıklılık testi

Apple'ın son olarak geliştirdiği ve Corning Ceramic Shield ile korunmasını sağladığı iPhone 13 Pro modeli, zorlu bir suya dayanıklılık testinden geçirildi. Peki, iPhone 13 su geçiriyor mu? İşte, İphone 13 sıvı dayanıklılık testi..

Piyasaya çıkar çıkmaz büyük bir ilgiyle karşılanan yeni iPhone’lar pek çok ülkede aynı anda satışa sunulurken en çok dikat çeken model ise iPhone 13 oldu. Kulalnıcılar, cihazın özelliklerini dikkatlice incelerken su geçirmez özelliğinin ne kadar doğru olduğu konusunda yapılan testleri sorgulamaya başladı.

iPhone 13 su geçiriyor mu

İphone 13 sıvı dayanıklılık testi

İlk olarak kamera testlerinden geçen iPhone 13'ün kamera performans testleri başarıyla geçerken cihazların çeşitli donanım testlerini yapan DxOMark ekibi, kamera test sonuçlarının başarılı olduğuna dair raporunu da yayınladı. Diğer taraftan, iPhone 13'ün suya dayanıklılık testi de gerçekleştirdi.

iPhone 13 su geçiriyor mu

Çoğu iPhone kullanıcısı Apple'ın 13 serisini kullanmaya başlarken teknoloji kanalları da cihazlar aldı ve onları çeşitli testlerden geçirdi. Bu kanalların arasında en popüler olanlarından TechRax, iPhone 13 Pro modelini seçti ve onu zorlu bir dayanıklılık testine tabi tuttu.

iPhone 13 su geçiriyor mu

Gerçekleştirilen testlerde ise İPhone 13 modelinin suya, sıçramalara ve toza dayanıklı olduğu belirtilirken aygıtların kontrollü laboratuvarlarda test edildikleri ve 60529 sayılı IEC standardının çerçevesinde IP68 derecesinin (30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlik) elde edildiği belirtildi.

iPhone 13 su geçiriyor mu

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN