iPhone USB-C eklendi, on binlerce dolara satıldı!

iPhone USB-C eklendi, on binlerce dolara satıldı!

Avrupa Parlamentosu'nda alınan kararın ardından iPhone'un tüm modellerine USB-C tipi şarj kullanılması zorunlu kılındı. 2024'ten sonra uygulamaya geçmesi beklenen ancak uygulamanın Apple tarafından uyulup uyulmayacağı belli değil. Ancak bazı kullanıcılar bu tarihi beklemeden telefonlarına USB-C şarj eklemeyi başardı. UCB-C eklenen telefonlardan birisi tam 86 bin dolara alıcı buldu!

Avrupa Parlamentosu'nun akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzer teknolojik ürünlere tek tip şarj aleti kullanımı şartı getirmesinin ardından Apple'ın bu karara uyup uymayacağı tartışılırken bir kullanıcıdan dikkat çeken bir hamle geldi.

iPhone modellerinin de USB-C girişli olmasına karar verilirken, 2024 yılında piyasaya çıkacak olan iPhone 16 modellerinin bu şarj bağlantısını kullanması zorunlu hala getirdi.

Ancak bazı iPhone kullanıcıları 2024'ü beklemek istemeyince kendi yöntemlerini buldu.

iphone.png

USB-C İLE ŞARJ ETTİ

shiftdelete.net'ten Mert Can Aka'nın haberine göre, Ken Pillonel adlı bir yazılım ve donanım geliştiricisi olan iPhone kullanıcısı, yayınladığı videosunda Apple’ın son yıllarda ciddi şekilde eleştirildiği bir noktaya dikkat çekerek iPhone X modeline Type-C girişi entegre etmeyi başardığını kanıtlamıştı.

Kısa süre içinde tüm dünyada gündem olan Pillonel söz konusu akıllı telefonu satışa çıkardı.

eBay üzerinde sergilenen model, tam 86 bin dolardan alıcı buldu. Bunun üzerine çok sayıda kullanıcı benzer işlemleri kendi iPhone’ları üzerinde denemeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN