İPhone’a beklenmedik AB hamlesi! Tepeden tırnağa değişiyor: Karar açıklandı

İPhone’a beklenmedik AB hamlesi! Tepeden tırnağa değişiyor: Karar açıklandı

Avrupa Birliği, akıllı telefonlardaki bataryayı, kullanıcıların kolaylıkla çıkarabilmesini ve değiştirebilmesini zorunlu kılan düzenlemeyi onayladı. İşte, akıllı telefonlardaki yeni dönemle ilgili detaylar...

Avrupa Birliği (AB), elektronik atığın azaltılması yönündeki çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Konseyi'nin onayladığı yeni yönetmelik doğrultusunda, Apple ile diğer teknoloji şirketlerine kullanıcıların akıllı telefonlardaki pilleri çıkarabilmesi zorunlu kılınıyor.

Akıllı telefonlar, bundan 7-8 yıl önceye kadar çıkarılabilir bataryaya sahipti. Fakat, üreticiler telefonlara daha çekici bir görünüm kazandırmak için çıkarılabilir bataryaları piyasadan sildi. Bu durum, pil değişimini zorlaştırırken kullanıcıların maliyetini de artırdı.

Fakat AB'nin yeni yönetmeliği, hem kullanıcı sorununu çözmek hem de pillerin çevreye olan zararını en aza indirmek için çıkarılabilir bataryalı telefonların yeniden hayatımızda yer almasını sağlayacak.

İPHONE'LARIN TASARIMI BAŞTAN SONA DEĞİŞEBİLİR

Yeni düzenleme marka ve model farkı olmadan Avrupa Birliği sınırlarında satılan tüm akıllı telefonları kapsayacak. Bundan dolayı Apple'ın, iPhone modellerinin tasarımını değiştirmek zorunda kalacağı söyleniyor. Fakat 9to5Mac'e göre, Apple'ın şuan tüketicilere sunduğu Self Servis Onarım Programı da AB'nin bu düzenlemesi ile uyumlu. Yani kullanıcılar bu program ile, gerekli tamir kitlerini Apple'dan alarak telefon bataryalarını kolaylıkla değiştirebiliyorlar.

yeni-proje-6.jpg

TÜKETİCİNİN MALİYETİ DE AZALACAK

Şuan bir telefonun bataryası bozulduğunda, tüketici bunun değişimini kendisi yapamadığı için teknik servise başvuruyor. Teknik servis ise gerekli durumlarda neredeyse telefon ücretinin yarısı kadar ücret talebinde bulunuyor.

Ancak yeni düzenleme sonrasında bu durum değişecek ve batarya bozulduğu zaman tüketicinin bataryayı kendisinin değiştirmesi yeterli olacak. Bu sayede cihazın ömrü uzayacağı gibi kullanıcının maliyeti de azalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN