İsimsiz Çağrıların Kim Olduğunu Öğrenmek Artık Çok Kolay! İşte Ücretsiz ve Basit O Yöntem

İsimsiz Çağrıların Kim Olduğunu Öğrenmek Artık Çok Kolay! İşte Ücretsiz ve Basit O Yöntem

Çoğu zaman, telefon rehberinize kaydetmediğimiz bilinmeyen numaralardan aramalar gelebilir. Bunlar genellikle günün herhangi bir saatinde, teklif veya sözleşme gibi şeyler önermek için, bir ayrım gözetmeksizin herhangi biriyle iletişime geçen çağrı merkezleri ve operatörlerdir. Ancak diğer zamanlarda, bu kişiler sizlerden çalmak için veri ve para arayan gerçek bilgisayar korsanları olabilirler.

Bu durumlarda, bazı cep telefonları, bunların spam girişimi olup olmadığını tespit edebilir. Fakat bu her zaman böyle değildir ve kimden çağrı aldığımızı bulmanın tek yolu, arama motorlarında numarayı aratmaktır.

Örneğin sizi arayan numarayı Google'da aratarak, özellikle de sabit bir numara ise, hemen cevap bulabilirsiniz. Ancak sabit olmayan, cep telefonu numaralarına gelince, durum oldukça farklı olabilir. Bu durumlarda etkili çözümler için başka araştırma araçları kullanılmalıdır. Sonraki birkaç satırda bu amaç için en etkili olan çözümleri ve nasıl kullanılmaları gerektiğini açıklayacağız.

a3.jpg

BİLİNNMEYEN BİR CEP TELEFONU NUMARASINI EN KOLAY NASIL TANIMLAYABİLİRSİNİZ?

Bu bağlamda, çevrimiçi olarak sunulan ve uygulama indirmelerini içermeyen ilk ücretsiz hizmet TrueCaller'dır. Çok basit bir kullanıma sahip olan bu web sitesi, içinde birçok cep telefonu numarası içeren devasa bir veritabanına sahiptir, böylelikle de sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Önünüze çıkan ilk alanda numarayı girmeniz gereken bir doldurma alanı göreceksiniz. Ön eki seçtikten sonra (örneğin, Türkiye numaraları için +90'dır), bilinmeyen numarayı yazın ve Ara düğmesine tıklayın. Bu noktada site, bir Google veya Microsoft hesabı üzerinden giriş yapmanızı veya bir e-posta adresi aracılığıyla kaydolmanızı isteyecektir. Giriş yaptıktan ve verileri onayladıktan sonra TrueCaller numara sahibinin, eğer kayıtlıysa, adını ve soyadını, telefon operatörünü ve bulunduğu ülkeyi hemen gösterecektir. Aynı zamanda site bu kişiyi kaydetmemize, bir etiket eklememize, bir ad önermemize veya aradığınız numarayı spam olarak bildirmemize de izin verir.

a4.jpg

Aramanın başarısız olması durumunda, eşit derecede efektif olan, bir başka hizmet Sync.me'yi ve Turkcell'in bir uygulaması olan UpCall'ı kullanabilirsiniz. Bu web sitesi neredeyse TrueCaller ile aynıdır ve kullanıcının arama sonuçlarına yardımcı olmak için verilerin kaydedilmesine de olanak tanır. Peki bilinmeyen bir cep telefonu numarasını nasıl belirleyeceğiniz ve istenmeyen telefon aramalarından nasıl kaçınacağınız?

SPAM ARAMALARINDAN NASIL KAÇINABİLİRSİNİZ?

Her iki sitede de yapabileceğimiz bir diğer işlem ise telefon numaranızı bu veri tabanlarından silmektir. Aslında, bu hizmetlerin, geçmişte iletişim bilgilerinizi bırakmış olabileceğiniz üçüncü taraf tedarikçiler sayesinde topladığını belirtmekte de fayda var. Bu nedenle, birisi numaramızı arayacak olursa, adımızı ve soyadımızı kolaylıkla bulabilirler.

a1.jpg

Numarayı TrueCaller'dan silmek için Gizlilik sayfasına erişmeniz, buradaki Listeden Çıkar'a tıklamanız, numaranızı girmeniz ve onaylamanız yeterlidir. 24 saat içerisinde bilgileriniz veri tabanından kaybolacaktır. Ancak Sync.me'de işler biraz daha farklı işliyor. Bu hizmette öncelikle Gizlilik'e gitmeli, Abonelikten Çık'a tıklamalı ve adınızı, soyadınızı aynı zamanda da e-posta adresinizi girmelisiniz. OK yazan yere tıkladıktan sonra bilgilerinizin veri tabanından silinmesi için 24 saat beklemeniz yeterli olacaktır. Spam aramalardan kurtulmak için siz hangi uygulamayı tercih edeceksiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN