NASA çalışmaları durdurdu: Bennu asteroidinde 'gizemli toz'

NASA çalışmaları durdurdu: Bennu asteroidinde 'gizemli toz'

NASA, Bennu asteroidinden alınan örneklerin bulunduğu kutuda gizemli bir element olduğunu aktardı. Siyah renkteki gizemli toz nedeniyle çalışmalar sekteye uğradı.

NASA, Bennu asteroidinden aldığı 250 gram ağırlığındaki toz örnekleriyle bir mermiden 15 kat daha hızlı bir şekilde atmosfere girerek Dünya'ya döndü. Örnekler üzerinde çalışmaya başlayan bilim insanları gizemli toz nedeniyle araştırmalarını durdurdu.

TRT Haber'in aktardığına göre, Bennu asteroidinden alınan örneklerin bulunduğu kutunun 'tanımlanamayan' bir elementle kaplı olduğu açıklandı.

NASA, bilim insanlarının kutunun içinde gizemli siyah toz tespit etmesinden sonra asteroit örnekleri üzerindeki çalışmayı durdurmak zorunda kaldı.

TANIMLANAMAYAN ÖĞELER BULUNDU

Örnekler, NASA'nın OSIRIS-REx misyonunun bir parçası olarak 2020 yılında Bennu'nun yüzeyinden toplandı ve Pazar günü Utah çölüne indi.

Bilim insanları bugün yaklaşık 226 gramlık molozun toplandığı kutuyu açtılar ve tanımlanamayan öğeler buldular.

Bilim insanları tarafından çekilen bir görüntü, gümüş kapağın iç kısmının siyah malzemeyle lekelendiğini gösteriyor.

HIZLI ANALİZ

NASA, tozun Bennu asteroitinden gelen malzeme olup olmadığını belirlemek için hızlı bir analizden geçeceğini söyledi.

OSIRIS-REx misyonundan toplanan veriler aynı zamanda bilim insanlarının Dünya'yı etkileyebilecek asteroitleri daha iyi anlamalarına yardımcı olacak ve gelecekteki asteroit saptırma yetenekleri için bilgi sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN