League of Legends ve Valorant'ın geliştiricisi Riot Games'de deprem! 530 çalışanını işten çıkarıyor

League of Legends ve Valorant'ın geliştiricisi Riot Games'de deprem! 530 çalışanını işten çıkarıyor

League of Legends ve Valorant oyunlarının geliştiricisi Riot Games'de deprem! Şirket, bünyesinde çalışan 530 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor...

Riot Games, Tencent Holdings'e ait ve dünya çapında popüler oyunlar olan Valorant ve League of Legends'ın geliştiricisi, küresel işgücünün yaklaşık yüzde 11'ini oluşturan 530 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Los Angeles merkezli Riot, işten çıkarmaların çoğunun çekirdek geliştirme ekibi dışındaki ekipleri etkileyeceğini belirtti. Şirket, çevrimiçi oyun portföyüne odaklanarak, League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift gibi canlı oyunlarına öncelik vereceğini açıkladı.

Riot Games, oyun sektöründeki en son işten çıkarma adımını atan şirketlerden biri. Önceki yıl, Amazon ve TikTok'un sahibi ByteDance oyun bölümlerini küçültürken, Epic Games (Fortnite yapımcısı), Ubisoft (Assassin's Creed geliştiricisi) ve Niantic (Pokemon Go yaratıcısı) gibi büyük şirketler de benzer adımlar atmıştı.

İŞTEN ÇIKARMALARIN SEBEBİ NE?

riot-games-1.webp

Oyun sektöründeki yeni işten çıkarmaların bir nedeni, 2020'de salgın başladığında yaşanan büyük ölçekli işe alımlardır. Riot Games, son birkaç yılda çalışan sayısının iki katından fazla arttığını ifade etmişti.

Ancak dünya çapındaki karantina önlemleri sona erdiğinde, oyun satışları yavaşladı ve müşteriler, yüksek enflasyon nedeniyle pahalı oyunlardan kaçındı veya daha az oyun oynadı. Riot, Riot Forge kapsamında yeni oyun geliştirmeyi durduracak ve Legends of Runeterra'da beklenen performansı elde edemedikleri bazı özellikleri kaldıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN