Meta 10 bin çalışanını daha işten çıkarıyor

Meta 10 bin çalışanını daha işten çıkarıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın bağlı olduğu teknoloji devi Meta, işten çıkarmalara devam ediyor. Aylar önce 11 bin çalışanını işten çıkartan Meta, 10 bin kişinin daha işten çıkarılacağını duyurdu.

Son aylarda teknoloji devlerinde süren işten çıkarmalara 10 bin kişi daha ekleniyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, kesintilerin zor olacağını ve verimlilik yılının bir parçası olduğunu ifade ederek, henüz işe alım yapılmayan yaklaşık 5 bin açık pozisyonun da kapatılacağını açıkladı.

‘KRİZ UZUN YILLAR SÜREBİLİR’

Şirketin finansal performansının iyileştirilmesi amacıyla işten çıkarmaların gerçekleştirileceğini belirten Zuckerberg, Meta’yı etkileyen faktörlerden bazılarının ABD’deki yüksek faiz oranları, küresel jeopolitik istikrarsızlık ve artan düzenlemeler olduğunu ifade etti. Zuckerberg, “Bence kendimizi bu yeni ekonomik gerçekliğin daha uzun yıllar devam etmesi ihtimaline hazırlamalıyız” dedi.

128 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU

Öte yandan Amazon ve Google gibi teknoloji devleri de çok sayıda işten çıkarma açıklarken, sektördeki iş kayıplarını takip eden layoffs.fyi’ye göre, bu yıl şimdiye kadar teknoloji sektöründe 128 binden fazla kişi işten çıkarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN