NASA'dan çığır açacak keşif: İşte evrenin 'yıldız fabrikası'nın fotoğrafı

NASA'dan çığır açacak keşif: İşte evrenin 'yıldız fabrikası'nın fotoğrafı

Dünyanın en güçlü uzay teleskobu olan James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği fotoğrafı yayınlayan NASA, evrenin şimdiye kadarki en derin ve net görüntüsüyle çığır açacak bir keşfe imza attı. Tamamı renkli olan fotoğraflar arasında, evrende var olan çok sayıda “yıldız fabrikası”ndan biri, Carina Nebulası da görünüyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, bizden milyonlarca kilometre öteye gönderdiği James Webb Uzay Teleskopu’nun çektiği ilk görüntüleri paylaşmaya devam ediyor. Yukarıdaki fotoğraf, evrenimizde var olan çok sayıda “yıldız fabrikası”ndan birini, Carina Nebulası’nı gösteriyor.

Fotoğrafta gördüğünüz bulutsu yapılar çok yüksek enerjili atom altı parçacıklardan meydana geliyor ve bu parçacıklar kütle çekiminin etkisiyle zaman içinde bir araya gelip yıldızları, hatta galaksileri oluşturuyor.

IŞIKLAR, TAM 13 MİLYAR YIL ÖNCE YOLA ÇIKMIŞ…

NASA’nın dün yaptığı açıklamada bir başka nebulanın daha görüntüleri ve çok sayıda galaksiyi bir araya getiren görüntüler vardı. James Webb Uzay Teleskopu, bilim açısından çok büyük bir sıçramayı ifade ediyor ve teleskop daha yeni çalışmaya başladı. Bundan sonra bilim insanları çok daha hedefli gözlemler yapacaklar.

Esas amaç, evrenin ilk aşamalarını görüntüleyebilmek, nitekim önceki gün ilk dağıtılan fotoğraf evrenin 13 milyar yıl önceki halini gösteriyordu. Teleskopla daha da geriye, daha da eskiye gidilip gidilmeyeceği denenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN