Oyun sektörüne yerli dokunuş! 48 saat boyunca aralıksız oyun geliştirdiler

Oyun sektörüne yerli dokunuş! 48 saat boyunca aralıksız oyun geliştirdiler

Oyun sektörüne yerli dokunuş! 48 saat boyunca aralıksız oyun geliştirme maratonu gerçekleştirdiler. 15 kişilik ekip toplamda 13 oyun çıkardı.

İzmir'de oyun sektörünü güçlendirmeyi amaçlayan Oyun Girişimciliği Merkezi (OYGEM), Next in Game iş birliği ile düzenlenen Global Game Jam etkinliğine üçüncü kez ev sahipliği yaparak oyun geliştiricileri bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen etkinlik, İZFAŞ ve Next in Game iş birliğiyle gerçekleştirildi.

48 SAATTE 13 OYUN GELİŞTİRDİLER

oyun-1.jpg

Global Game Jam, dünyanın dört bir yanında aynı anda düzenlenen ve oyun geliştirme sektörünün en büyük etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Bu yıl İzmir'deki OYGEM'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, oyun geliştirmeye ilgi duyanlar büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, belirlenen tema doğrultusunda 15 kişilik ekip 48 saat boyunca oyunlar geliştirdi. Ekip, uykusuz bir maratonun sonunda toplamda 13 oyun geliştirdi.

Etkinlik, bireysel ya da ekip halinde katılımın mümkün olduğu bir ortam sunarak fikirleri bir araya getirdi ve proje haline getirme imkanı sundu. Bu yılın teması "Make me Laugh (Güldür beni)" olarak belirlendi ve katılımcılar bu tema doğrultusunda oyunlarını geliştirdi.

YATIRIMCILARA ULAŞMA ŞANSI

oyun-2.jpg

48 saatlik maraton boyunca, katılımcılar oyun geliştirme deneyimi kazanmanın yanı sıra geliştirdikleri oyunları diğer katılımcılara sunma fırsatı da buldu. Ayrıca, katılımcılar geliştirdikleri oyunları globalgamejam.org adresine yükleyerek dünya çapında tanınırlık elde etme ve yatırımcılara ulaşma şansı yakaladılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN