Samsung Galaxy S24 için geri sayım başladı! İşte tüm serinin fiyatları: İphone ile yarışacak

Samsung Galaxy S24 için geri sayım başladı! İşte tüm serinin fiyatları: İphone ile yarışacak

Samsung Galaxy S24 almak isteyenler için geri sayım başladı. Lansmana kısa bir süre kala telefonun özellikleri sızdırılırken bu kez de fiyat listesi ortaya çıktı. Uygun diye herkesin aldığı Samsung telefonlar artık iPhone'la yarışıyor. İşte Samsung S24 serisi fiyat listesi…

Gelecek yıla damga vurması beklenen Samsung'un efsanevi telefonu Galaxy S24 serisinin tanıtımı için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte serideki cihazların tüm özellikleri ortaya çıkarken 3 yeni Galaksi modelinin satışa sunulacağı belirtildi. Unpacked etkinliği için 18 Ocak tarihi işaret edilirken telefonun Avrupa satış fiyatları da ortaya çıktı. GalaxyClub tarafından sızdırılan fiyatlar serinin standart ve Plus modellerine göre daha uygun görülürken Ultra modelinin daha pahalı olduğu gözler önüne serildi. İşte Samsung S24 serisi fiyat listesi…

SAMSUNG GALAXY S24'ÜN FİYATLARI

Samsung Galaxy S24 serisinin tahmini fiyat listesi şu şekildedir:

Samsung Galaxy S24

128 GB + 8GB 899 euro (vergisiz 29 bin 396 TL

256 GB + 8GB 959 euro (vergisiz 31.358 TL)

Samsung Galaxy S24+

256 GB + 12 GB 1.149 euro (vergisiz 37.567 TL)

256 GB + 12 GB 1.269 euro (vergisiz 41.492 TL)

Samsung Galaxy S24 Ultra

256 GB + 12 GB 1.449 euro (vergisiz 47.389 TL)

512 GB + 12 GB 1.569 euro (vergisiz 51.316 TL)

1 TB + 12 GB Bilinmiyor

samsung-s24.jpg

TASARIMI NASIL OLACAK?

Galaxy S24 serisinin tasarımında radikal değişiklikler beklenmesi dahi daha elegant bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Ekran çerçevelerinin daha ince olduğu göze çarparken kamera çerçevesinin olmayışı dikkat çekti. Galaxy S24 Ultra modelinde ise Tasarımın birazcık daha değişiklik gösterdiği görülüyor. Telefonun arka kısmında ikonik dokunmatik kalem S-Pen yuvası yer alırken simetrik a lensleri, ufak çıkıntıları ve kamera adasının olmaması gibi zarif bir arka tasarım herkesi büyülüyor. Galaxy S24 serisindeki tasarım özellikleri şu şekildedir:

Öte yandan Galaxy S24 Ultra'nın arka tasarımı biraz daha farklı ve dikkatli baktığımızda arka kısımda ikonik dokunmatik kalem S-Pen'in yuvasını görüyoruz. Simetrik kamera lensleri ufak çıkıntılara sahip olsa da bir kamera adasının olmaması daha zarif bir arka tasarım ve daha rahat kullanılabilecek bir telefon görmemizi sağlıyor. Telefonun tasarım bütünlüğü de böylece bölünmemiş oluyor.

tasarim.jpg

Ekran özellikleri

Ekran kalitesi telefon kullanıcıları için oldukça önemli bir yere sahiptir. OLED ekran sektörünün lideri Samsung, Galaxy S24 serisinde S24 Ultra ve S24 Plus’'ta Dynamic AMOLED 2x QHD+, Galaxy 24'te ise Dynamic AMOLED 2x FHD+ ekranlar kullanacak.Telefon modeline göre değişen ekran inçleri ise şu şekildedir:

ekran.jpg

Performans

Geçtiğimiz yıl Qualcomm ile işbirliği içerisinde geliştirdiği S23 serisinde kullanılan Snapdragon 8 Gen 2 işlemcileri dönemin en güçlü işlemcileri olarak android telefonları arşa çıkardı. Bu yıl kullanacağı modellerde ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemciler göze çarpıyor. Özelleştirilmiş işlemci ile birlikte cihazların performansının da artması amaçlanıyor. Telefonun bazı bölgelerinde ise işlemci olarak Exynos 2400 kullanılacak.

performans.jpg

Kamera özellikleri

Galaxy S24 serisinin tamamında 8k'ya kadar yüksek çözünürlüklü video kayıt seçeneği yer alıyor. Kamera teknolojisinin yanı sıra yazılımıyla da adından söz ettiren Samsung Bu yıl temel amiral gemisi olarak belirlediği Galaxy S24'te 50 MP'lik ana kamera, 30x zoom ve 2x/3x çift telefoto lens kullandı.

Galaxy S24 Ultra modelinde ise selfie gibi akıllı telefonlarda gördüğümüz en güçlü kameralar göze çarpıyor. Bu telefonda 200 MP'lik bir ana kamera bulunurken 100 x uzun özelliği ile birlikte 2x/3x/5x/10x dörtlü telefoto lens yer alıyor.

kamera.jpg

Yazılım, güvenlik ve bağlantı

Cihazlardaki güvenlik için son derece önemli bir yere sahip olan yazılım sistemi ise Knox tarafından sağlanıyor. En güncel arayüz olarak karşımıza çıkan yazılım sistemi ise Android 14 tabanlı olacak. Kullanıcıların deneyiminin en üst seviyeye çıkması amaçlanırken parmak izi okuma teknolojisi gibi birçok farklı özellikte kullanılacak. Yüz ve göz tanıma özelliğinin yanı sıra dosyalara şifre koymak ve güvenliği arttırmak gibi işlemlerde yapılabilecek.

yazilim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN