Snapchat hesabına nasıl girilir?

Snapchat hesabına nasıl girilir?

Snapchat hesabına girmek için öncelikle Snapchat’te hesabınızın olması gerekir. App Store veya Googleplay gibi uygulamalardan Snapchat’i telefon veya tabletinize indirdikten sonra eğer hesabınız varsa kırmızı renkteki “Giriş Yap” paneline tıkladıktan sonra önceden oluşturduğunuz hesaba belirlenen kullanıcı adını veya hesabı açtığınız mail adresinizi yazdıktan sonra parola kısmına yine önceden belirlediğiniz şifrenizi tuşlayarak giriş yapabilirsiniz.

SNAPCHAT ŞİFRENİZİ Mİ UNUTTUNUZ?

Snapchat şifrenizi unuttuysanız endişelenmenize gerek yoktur. Uygulamaya girip “Giriş Yap” butonuna bastıktan sonra kullanıcı adı ve şifre ekranı açılır. Bu kullanıcı adı ve şifre ekranında mavi renkte “Şifreni mi Unuttun?” kutucuğunu görürsünüz, bu kutucuğa tıklamanızın hemen ardından size “Email” ile mı veya “telefon” ile mi yeni şifre almak istediğiniz sorulur.

Eğer telefon ile yenilemeyi seçerseniz cep telefonunuza 6 haneli bir onay kodu gönderilir veya eğer isterseniz arayıp kodu size sesli okur. Eğer Email ile yenilemeyi seçerseniz mail adresinize onay maili gönderilir, bu linke tıkladığınızda ise yeni şifrenizi belirlemek için sizi başka bir ekrana yönlendirir. Bu şekilde yeni şifrenizi kolayca belirleyebilirsiniz.

SNAPCHAT’TE NASIL HESAP AÇILIR?

Snapchat’te hesap açmak için öncelikle Snapchat uygulamasını indirmeniz gerekir. Uygulamayı telefon ve/veya tablete yükleme işleminin ardından ekranda “Giriş Yap” ve “Kaydol” seçeneklerini karşınıza çıkar.

Daha önce hiç hesap oluşturmadıysanız “Kaydol” butonuna basarak kayıt kısmına geçiş yapabilirsiniz. Öncelikle uygulama, sizden ad ve soyadı bilgisi ister. Bu bilgileri girdikten sonra doğum tarihinizi girmeniz gerekir. Snapchat’e üye olmak için 2011 yılından sonra doğmuş olmanız yani en az 12 yaşını doldurmuş olmanız gerekir.

Tüm gerekli verileri sağladıktan sonra “devam et” butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçtiğinizde cep numaranızı ister. Eğer cep numarası ile kaydolmak istemiyorsanız onun yerine mail adresi ile de kaydolabilirsiniz. Bu iki bilgiden herhangi birini girdikten sonra hesabınızı cep numaranıza gelen mesaj ile veya mail adresinize gelen onay maili ile onaylayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

SNAPCHAT NEDİR?

Snapchat, uygulamada hesabı bulunan kullanıcıların birbirlerine ses, fotoğraf, video ve yazılı mesaj gibi gönderiler gönderdiği bir uygulamadır. Bu belirtilen dosyalar gönderilen kişilere özeldir ve yalnızca sizin belirlediğiniz süre içinde görüntülenebilir.

Ayrıca bu dosyalar en fazla iki defa görüntülenebilir. Bunlara ek olarak, uygulama içerisinde hikaye paylaşma özelliğini ilk kullanan uygulama Snapchat’tir. Bu hikayeler, filtreler kullanarak paylaşılır 24 saat boyunca görüntülenebilir.

Hikaye özelliğini önce Instagram olmak üzere Facebook, Whatsapp, Youtube ve Twitter gibi uygulamalar da program içerisinde kullanıcılara sunmaya başladı. Facebook; Instagram ve Whatsapp uygulamasını satın aldığı gibi Snapchat’i de satın almak istemiştir fakat bu teklifi reddedilmiştir.

Ayrıca Snapchat kişiye özel avatarlar tasarlamaktadır. Bu avatarların adı bitmojidir. Genelde kayıt esnasında eğer isterseniz kamera erişim izninden sonra sizin fotoğraflarınızı çekip bitmojinizi oluşturur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN