Tarihte bir ilk! Soyuz uzay aracı Dünya'ya döndü

Tarihte bir ilk! Soyuz uzay aracı Dünya'ya döndü

ABD’li NASA astronotunu ve Roscosmos kozmonotlarını taşıyan Soyuz MS-19 uzay aracı Dünya’ya iniş yaptı. Dünya'ya dönüş yapan NASA astronotu Hei, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 355 gün geçiren ilk ABD’li astronot olarak tarihe geçti.

ABD’li NASA astronotu Vande Hei ve Roscosmos kozmonotları Anton Shkaplerov ile Pyotr Dubrov’u taşıyan Soyuz MS-19 uzay aracı Kazakistan’ın Jezkazgan kentinin güneyine iniş yaptı. Bir ABD’li astronot ve iki Rus kozmonotu taşıyan Soyuz MS-19 uzay aracı, Kazakistan’ın Jezkazgan kentinin güneyine iniş yaptı. Dünya'ya dönüş yapan NASA astronotu Hei, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 355 gün geçiren ilk ABD’li astronot olarak tarihe geçti. Daha önce Scott Kelly, 2016’da yapılan uçuşta ISS’te 340 gün geçirmişti. ABD-Rusya ilişkilerinin Ukrayna savaşı nedeniyle bozulması sonucunda Vande Hei, şimdilik bir Rus uzay aracında uçan son Amerikalı olacak.

4254998.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN