Tayfun balistik füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? Tayfun balistik füzesi hakkında bilgiler

Tayfun balistik füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? Tayfun balistik füzesi hakkında bilgiler

Rize'de geliştirilen yerli füzemiz hakkında araştırmalar devam ediyor. Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından üretilen yerli füze Tayfun test edildi. Test atışı kapsamında 561 kilometre uzaktaki hedefi vuran Tayfun, ortalama 3,6 mach hıza ulaşabiliyor. İşte yerli füzemiz Tayfun hakkında merak edilen tüm detaylar…

Rize'de yapılan yerli füzemiz hakkında araştırmalar hız kazandı. Tayfun adı verilen yerli füzenin özellikleri ve menzili en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu tarz füzelerde bir yerden birden fazla kimyasal, biyolojik, nükleer ve/veya konvansiyonel (yüksek patlayıcılı) harp başlığı taşıyabilen bir sistem yer almaktadır. Müzede yer alan başlıklar ise istendiği zaman farklı hedeflere yönlendirilebilmektir. İşte yerli füzemiz Tayfun hakkında merak edilen tüm detaylar…

YERLİ FÜZENİN ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU

Bora füze lançeri ile benzer özellikler taşıyan Tayfun, kısa menzilli füzeler içerisinde yer almaktadır. Balistik füzeler Menzil ve fırlatıldığı platform olarak toplamda 6 sınıfta yer almaktadır. Buna göre balistik füzelerin yer aldığı 6 kategori şu şekildedir:

Taktik Balistik Füze (Tactic Ballistic Missile) (TBM) 300 km'den az menzile sahip BF sistemidir.

Kısa Menzilli Balistik Füze (Short-Range Ballistic Missile) (SRBM) 300 ile 1000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Tayfun Fırlatıldı

Orta Menzilli Balistik Füze (Medium-Range Ballistic Missile) (MRBM) 1000 ile 3000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Uzun Menzilli Balistik Füze (Intermediate Range Ballistic Missile) (IRBM) 3000 ile 5550 km arasında menzile sahip BF sistemidir.

Kıtalararası Balistik Füze (İntercontinental Ballistic Missile) (ICBM) 5000 km ve üzeri menzile sahip olan BF sistemidir.

Denizaltından Atılan Balistik Füze (Submarine Launched Ballistic Missile) (SLBM)

Savunma sanayi Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 'Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi' için çalışmalar devam ediyor. ROKETSAN tarafından çalışmaların yapılan yerli füze Tayfun için test atışı gerçekleştirildi.

Rize Artvin Havalimanı’nda yer alan Milli Savunma Bakanlığı'na ait apronda sabah saatlerinde test satışı gerçekleştirildi. Buna göre Saat sabah 06.50’de fırlatılan Tayfun, karadan denize yapan yapılan uzun menzilli atış ile Sinop açıklarına fırlatıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN