Telefonunda O 3 Belirti Olanlar Dikkat! Telefonunuzu İzlemeye Almış Olabilirler

Telefonunda O 3 Belirti Olanlar Dikkat! Telefonunuzu İzlemeye Almış Olabilirler

Günümüzde pek çok akıllı telefon kullanıcısı, telefonunun başkaları tarafından izlemeye alınmış olabileceğinden şüpheleniyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte casus yazılımlar da bir o kadar gelişti ve pek çok telefon kullanıcısı bunun farkına varamıyor. Telefonunuzda casus yazılım varsa bunu anlayabileceğiniz en basit detayları sizin için haberimizde derledik...

Akıllı telefonunuzun gözetlendiğinden şüphelenmemize yol açan bir kaç yöntem ile bu uygulamaları ortaya çıkarabiliriz. Günümüzde cep telefonunu izlemek için kullanabilecek bir çok uygulama var. Bu uygulamalar ile beraber telefonunuza erişerek evinizde ve işyerinizde sizi izleyebilir yada verilerinize ulaşabilir.

Öncelikle akıllı telefonunuza erişmek isteyen kişi bir casus uygulaması yüklemek için telefonunuzu eline alması gerekir çünkü bir casus uygulaması yüklemesi uzaktan çok daha zor olacaktır. Bu nedenle her hangi birisinin cep telefonunuza fiziksel olarak erişimi olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Eğer bu durumdan eminseniz çok fazla endişelenmenize gerek yok ama emin değilseniz işte dikkat etmeniz gereken belirtiler.

telefon-kapak.jpeg

TELEFONUN PİL ÖMRÜ DAHA HIZLI BİTİYOR

Telefonunuz kullanım dışı ve sadece masanın üzerinde duruyor fakat buna rağmen aşırı ısınıyor ve pil ömrünüz daha hızlı azalıyorsa o zaman anormal bir durum var demektir. Çünkü bunun nedeni telefonunuzda yüklü olan casus uygulaması arka planda çalışıyor olabilir.

Eğer İphone kullanıyorsanız hemen telefonun ayarlarına girerek pil seçeneğine dokunun ve enerji tüketiminin genel olarak sizin kullandığınız uygulamalardan kaynaklı olup olmadığını kontrol edin. Bu işlemin aynısı Android telefonlarda da uygulayabilirsiniz.

ANİDEN ORTAYA ÇIKAN ARIZALAR

Telefonunuz normal çalıştığından daha yavaş çalışıyor ve basit işlemleri bile halletmek uzun zaman alıyor yada televizyon, radyo ve diğer teknolojik cihazlar ile etkileşime giriyorsa, bunlar telefonunuza erişmek isteyen kişinin olduğuna işaret edecek şüpheli durumlar olabilir.

KREDİ KARTI HARCAMALARINIZI KONTROL EDİN!

Akıllı telefonunuzda casus uygulaması olduğunu düşünüyorsanız veya birinin sizi gözetlendiğinden şüphe ediyorsanız hemen kredi kartı harcamalarınızı da kontrol edebilirsiniz. Eğer sizin harcama yapmadığınız anormal görünen bir harcama görürseniz ilk olarak telefonunuzu tamamen sıfırlamanızı öneririz.

Telefonunuzda bir casusun olup olmadığını söylemek kolay değil. Fakat yukarıda belirttiğimiz ipuçları ile bunu çok daha kolay anlayabilirsiniz. Özellikle Android telefonlarda bunun anlamanın ekstra bir yolu daha bulunuyor. Telefonun Ayarlar bölümüne tıklayarak Güvenlik ve Cihaz yöneticilerine erişin ve şüpheli bir uygulama tespit ederseniz hızlı bir şekilde kaldırın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN