Telefonunuz dinleniyor olabilir! Telefon dinlemesini önlemek çok basit: Bu belirtiler varsa bu pratik yöntemi deneyin

Telefonunuz dinleniyor olabilir! Telefon dinlemesini önlemek çok basit: Bu belirtiler varsa bu pratik yöntemi deneyin

Akıllı telefonlar kısa sürede hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Artık bir çok işimizi akıllı telefonlarla yapıyoruz ve günümüzün en önemli sorunlarından biri de cihaz güvenliği. Akıllı telefonunuzun sizi dinlediğini biliyor muydunuz? Eğer telefonunuzda bu belirtiler varsa, aşağıda size vereceğimiz adımları uygulayarak telefonunuzun sizi dinlemesini engelleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Hayatımızın büyük çoğunluğu artık telefonlarda geçiriyoruz ancak ne tür bir tehlikenin içinde olduğunu bilmiyoruz. Özellikle yaşanan son terör olayları sonrası milyonlarca kişi tedirgin hale gelmiş durumda. Eğer telefonunuzda bu belirtiler varsa dinleniyor olabilirsiniz. Birileri ile konuştuğunuz zaman sonrası önünüze o konuyla ilgili reklamlar geliyorsa hemen bunu yapın. Bu basit yöntem ile bu dertten kurtulun.

Telefon kullanımı 7-8 yaşlara kadar düştü. Bu korkunç manzara karşısında ebeveynler ne yapacağını şaşırdı. Son yaşanan Taksim patlaması sonrası kırmızı alarm verildi. Eğer telefonunuzda bu belirtiler varsa dinleniyor olabilirsiniz. Hemen bu yöntemi deneyin ve bu sorundan kurtulun. Başınıza büyük dertler açabilir, soruşturmalar hızla arttı. İşte detaylar...

TELEFONUNUZDA BU BELİRTİLER VARSA YANDINIZ!

Çoğu kişi hayatını telefondan idare ediyor. İş hayatı olsun, sosyal hayat olsun çoğu kişi artık tüm planlarını telefonlardan idare ediyor. Hayatımızı kolaylaştıran bu akıllı cep telefonları sandığımız kadar masum değil. Yaşanan son terör olayları sonrası son dakika uyarısı yapıldı. Telefonunuzda bu belirtiler varsa dinleniyor olabilirsiniz! Hemen bu yöntem ile telefonlarınızı kontrol edin ve önleminizi alın.

tmmmm.jpg

HEMEN BU İŞARETLERİ KONTROL EDİN

Telefon dinlemeleri artık çok kolay hale gelmiş durumda. Kolayla yapılabilen bu casusluk herkesin başına büyük dertler açabilir. Peki telefonunuzun dinlendiğini nasıl öğrenebilirsiniz? İşte belirtiler;

  • Cep telefonunuzu özellikle çok fazla kullanmadığınız zamanlarda normalden daha fazla şarj etmek durumunda kalıyorsanız, bu dinlendiğine dair önemli bir işaret olabilir.
  • Telefonunuzu kullanırken, cızırtı ve yankı duyuyorsanız, dinleniyor olabilirsiniz.
  • Konuşmalarınız derinden geliyorsa ve aynı olay gün içinde 2 kez tekrarlanırsa, yine dinlenme ihtimaliniz yüksektir.

kmgfgfgf-39.jpg

BU YÖNTEMLE TELEFONUNUZ GÜVENLİ HALE GELSİN

Telefonlarınızın dinlenildiğinizi öğrenmek için dikkat etmeniz gereken koşullar ve dinlemeyi engellemek için yapabileceğiniz formüller şu şekildedir;

  1. Eğer 'Casus yazılım' varsa, telefon kullanılmaya başladığında kaynağa istem dışı SMS gönderir .Bu nedenle ilk yapmanız gereken, ayrıntılı fatura istemek. Faturada sizin bilmediğiniz SMS görürseniz, telefonunuzda casus yazılım bulunma ihtimali çok yüksek.
  2. Cep telefonunuzu özellikle çok fazla kullanmadığınız zamanlarda normalden daha fazla şarj etmek durumunda kalıyorsanız, bu dinlendiğine dair önemli bir işaret olabilir.
  3. Telefonunuzu kullanırken, cızırtı ve yankı duyuyorsanız, dinleniyor olabilirsiniz.
  4. Konuşmalarınız derinden geliyorsa ve aynı olay gün içinde 2 kez tekrarlanırsa, yine dinlenme ihtimaliniz olabilir.
  5. Uzmanlar, dinlemelere karşı telefonunuzu sürekli olarak format atmanız gerektiğini söylüyor. Yani, her sabah 'Fabrika ayarlarına dön' seçeneğini tercih ederek telefonunuzun casus yazılım tarafından dinlenmesini önleyebilirsiniz.
  6. Telefonunuzu 1 saat boyunca masaya bırakın. Sonra elinizde tutun. Eğer sıcaklık hissediyorsanız, bu telefonunuzun dinlendiğini gösterir. Bunu gün içinde birkaç saat sonra tekrarlayın. Sonuç aynı ise dinleniyor olabilirsiniz.
  7. Telefonunuzdaki cızırtı ve yankı sesleri, dinlenme ihtimalinizi güçlendiren farklılıklar. Bu gibi durumlarda telefonunuzu kapatın ve bataryayı birkaç dakika çıkartın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN