Telegram kullananlara kötü haber! Artık yasaklandı: Gerekçesi ise...

Telegram kullananlara kötü haber! Artık yasaklandı: Gerekçesi ise...

Günümüzde akıllı telefonlar hepimizin hayatını ele geçirmiş durumda şuan akıllı telefonlarımız olmadan birbirimize ulaşım sağlayamıyoruz. Akıllı telefonlardaki en fazla kullanılan uygulamalardan olan telegramı o ülke yasakladı. İşte detaylar…

Elimizdeki akıllı telefonlara indirip kullandığımız birçok uygulama mevcut. Hemen hemen herkesin telefonunda olan telegram mesajlaşma uygulaması için şok bir karar alındı. Detaylar haberimizde…

banka

TELEGRAM İÇİN FLAŞ KARAR: YASAKLANDI! BREZİLYA'DA TELEGRAM KULLANMAK YASAK OLUYOR

Brezilya'da bir federal mahkeme, mesajlaşma servisi Telegram'ı geçici olarak yasaklayan bir karar çıkardı.

Brezilya federal mahkemesi, haber servisinin neo-Nazi grubun yöneticisi hakkındaki bilgileri polisle paylaşmayı reddetmesi üzerine Telegram'ın geçici olarak yasaklanmasına karar verdi.

Telegram, veri sağlamayı reddetmeye devam ettiği sürece günlük 198.000 $ para cezasına çarptırılacak.

Polis, Kasım ayında Aracruz'daki iki okulda dört kişiyi öldüren ve yaklaşık 12 kişiyi yaralayan 16 yaşındaki bir çocuğun, daha sonra verilere erişim talep eden bir Telegram grubu aracılığıyla Yahudi karşıtı içerik yayınladığını tespit etti.

Telegram'a bir polis veri talebi, şiddetli ölümleri gösteren videolar, bomba yapım videoları ve azınlıklara karşı nefreti teşvik eden materyaller paylaştıklarını söyledi.

Müfettişler, aşırılık yanlısı grubun üyeleri ve yöneticileri arasındaki ilişki ve grubun katilleri suç işlemeye etkileyip etkilemediği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN