Bilim insanları Terminatör filmini gerçek yapacak gelişmeyi duyurdu! İşte geleceğe açılan robotik pencere...

Bilim insanları Terminatör filmini gerçek yapacak gelişmeyi duyurdu! İşte geleceğe açılan robotik pencere...

Gelecekte insan yaşamında önemli rol oynayacağına kesin gözle bakılan insansı robotların gelişimi için bilim insanlarının çalışmaları her geçen gün daha da gelişim gösteriyor. Son olarak Japonya'daki Tokyo Üniversitesi'nde insansı robot için yapılan bir robotik parmak, insan parmağından alınan canlı hücrelerle gerçek deri kaplandı. Robotik parça üretiminde çığır açabilecek derinin tıpkı insan derisi gibi kendisini tamir etme özelliği de bulunuyor!

Teknoloji hızla gelişirken eskiden ancak fütüristik romanlara konu olabilecek robotlar hayatımıza girmeye başladı. Robot süpürgelerden araçlarda kullanılan yapay zekaya, telefonumuzdaki kolaylaştırıcı aplikasyonlardan televizyon kumandasının kullanışına kadar birçok alanda robot teknolojisi ve yapay zekâ teknolojisi hızla etkili olmaya başladı.

Öte yandan robotların dış tasarımı da adından söz ettirmeye başladı. Yapay zekâ ile bir araya gelen robotların belki de yakın zamanda birer özne olarak hayatımıza nüfuz etmesi söz konusu olabilir.

Son olarak Japon bilim insanlarının robotlar için yaptığı robotik parmaktaki yenilik dikkat çekti. Bilim insanları, insan vücudundan alınan hücrelerle robotik bir parmak yaparak dikkat çeken bir gelişmeye adım attı.

GERÇEK DERİ KAPLANDI

Japonya'daki Tokyo Üniversitesi'nden Prof. Shoji Takeuchi liderliğinde yapılan çalışmalarda, araştırma ekibi yeni bir robotik parmak üretmeyi başardı.

Söz konusu robotik parmağın en ilgi çekici yanıysa, etrafının gerçek deriyle kaplanmasıydı.

Hareket etme kabiliyetine de sahip olduğu belirtilen parmağın üzerindeki kesiklerin, tıpkı insan derisi gibi, kendi kendini tamir etme özelliğini sahip olduğu söyleniyor.

robotik-parmak.pngRobotik parmak hareket etme özelliğine de sahip

SADECE İLK ADIM

Gelişme hakkında konuşan Prof. Takeuchi, cilt dokusunun robotik parmaktaki uyumuna şaşırdıklarını belirtti.

Robot parmağın üzerinin deri ile kaplanması, "Terminator filmi gerçek oluyor" yorumlarına neden oldu

Takeuchi, çalışmanın canlı deriyle kaplı robotların üretilmesinde sadece ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN