TikTok kullanıcıları bu karara sinirlenecek! Reklam üstüne reklam: Rahatça video izlenmeyecek

TikTok kullanıcıları bu karara sinirlenecek! Reklam üstüne reklam: Rahatça video izlenmeyecek

TikTok kullanıcıları bu karara sinirlenecek! Reklam üstüne reklam: Artık rahatça video izlemek mümkün olmayacak. İşte TikTok'un yeni kararı...

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, 'For You' bölümünde yapmayı planladığı bir değişiklikle kullanıcılarını endişelendiriyor. Bu değişiklik, platformun reklam odaklı bir sistem haline gelmesini öngörüyor.

HER VİDEONUN BİR REKLAM OLACAĞI SİSTEM TEST EDİLİYOR

TikTok ne zaman açılacak? TikTok çöktü mü? - Son Dakika Haberler

TikTok, videoları otomatik olarak tanımlayarak izleyicilere benzer ürünleri bulmaları için teşvik eden yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, TikTok Shop adı verilen ve Eylül ayında piyasaya sürülen bir sistemle entegre olacak.

ShiftDelete'nin haberine göre TikTok Shop, başlangıçta onaylanmış influencer'lar ve markalar tarafından kullanılıyordu, ancak şimdi her videonun bir reklam olacağı bir sistem test ediliyor. Bu sistem, içerik oluşturucularının ürünleri etiketleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak ve otomatik olarak çalışacak.

Ancak, TikTok Shop'un hızla sahte ve kalitesiz ürünlerle dolmasıyla birlikte endişeler artıyor. Özellikle elektronik sigara gibi zararlı ürünlerin platformda satılması, gençlerin olumsuz etkilenmesine neden olabilir.

Yeni özellikle birlikte platformun, sadece kullanıcıların vakit geçirmekten hoşnut olacakları videoları değil, satın alabilecekleri ürünleri önlerine çıkarmak için algoritmasını kullanması bekleniyor. Ancak, kullanıcıların istemeden sattıkları ürünlerden komisyon alıp alamayacakları henüz belirsizliğini koruyor.

TikTok'un bu yeni özelliği hakkında şirketin bazı kullanıcılarla testler yaptığı doğrulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN