Türk akademisyen, TikTok'un Güvenlik Danışma Konseyi'nde

Türk akademisyen, TikTok'un Güvenlik Danışma Konseyi'nde

TikTok, dünyada bir ilke imza atarak, aralarında bir Türk akademisyenin de bulunduğu altı kişilik 'Güvenlik Danışma Konseyi' kurdu. Şirket, Türk kullanıcıların verilerinin uluslararası boyutta özel koruma altında olduğunu bildirdi.

Popüler sosyal medya platformu TikTok, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na gönderdiği 17 sayfalık raporunda, 'güvenlik, çeşitlilik, kapsayıcılık ve özgünlüğün' vazgeçilmez öncelikleri olduğunu kaydetti. TikTok, "En önemli taahhüdümüz, topluluğumuzu güvende tutan bir ortam sağlamaktır" dedi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, TikTok ayrıca kısa süre önce, platforma en doğru güvenlik uygulaması ve politikası konusunda rehberlik etmeyi amaçlayan Güvenlik Danışma Konseyi'nin kurulduğunu açıkladı ve şu bilgileri verdi:

'SORUNLARI TESPİT ETMEDE ETKİLİ OLACAK'

"Akademi ve sivil toplum liderlerinden oluşan altı konsey üyesi, içerik denetleme politikaları ve uygulamaları hakkında tavsiyeler de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda danışmanlık verirken, TikTok'un bölgedeki güvenlik yaklaşımını daha da iyileştirecek stratejiler geliştirmek için de çalışıyor. Daha da önemlisi, dijital refahın önüne geçen esas zorlukları ele alan konsey, bölgemizde ortaya çıkan TikTok'un ve topluluğunun sorunlarını tespit etme noktasında da etkili olacak."

KONSEYDEKİ TEK TÜRK DOÇ. DR. AKIN ÜNVER

İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Akın Ünver'in de bu konseyde görev aldığını bildiren TikTok, Ünver'i komisyona şöyle tanıttı:

"Carnegie Uluslararası Barış Vakfı 'Dijital Demokrasi Ağı'nın üyesidir. Daha önce Oxford Üniversitesi Teknoloji ve Küresel İlişkiler Merkezi, Oxford İnternet Enstitüsü ve Londra'daki Alan Turing Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ünver, Princeton, Michigan ve Oxford'da siyasi çatışma üzerine yüksek lisans dersleri verdi. International Studies Association (ISA) Yönetim Konseyi üyesi olarak görev yapan Ünver, Essex Üniversitesi'nden Devlet Doktorasına sahip."

YASALARI İHLAL EDEN 250 İÇERİK KALDIRILDI

Öte yandan, TikTok yetkilileri, TBMM'de yaptıkları açıklamalarda 2021 ilk yarısı Türkiye'de 113 resmi kaldırma talebi alındığını ve bu talepler doğrultusunda topluluk kurallarını ihlal ettiği için 16, yasaları ihlal ettiği içinse 250 içeriğin kaldırıldığını belirtmişti.

Haziran 2021 ile Aralık 2021 arasında 113 erişim engelleme talebi alındığını; büyük bir kısmı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından yapılan bu talepler sonucunda, 200 video ve 18 hesaba erişimin kısıtlandığı; söz konusu dönemde 15 bireysel talep alındığı ve bu talepler sonucunda da 18 videoya erişim kısıtlaması getirildiği bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN