Twitter'da bunu yazanın hesabı kapatılıyor! Bu sözler artık yasak listesinde, Elon Musk resmen açıkladı

Twitter'da bunu yazanın hesabı kapatılıyor! Bu sözler artık yasak listesinde, Elon Musk resmen açıkladı

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter'ı satın aldıktan sonra, adından yayın politikasına kadar radikal değişiklikler yapması dolayısıyla eleştiri oklarının hedefi olan Elon Musk, çok tartışılan bir karara daha imza attı. İşte, Twitter'da (X) artık yasaklı olan kelimeler ve sözler...

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın (X) sahibi Elon Musk, platformda 'basın özgürlüğü' tartışmaları devam ederken geçen hafta attığı bir tweette, "Sömürgecilikten kurtulma (Dekolonizasyon) Yahudi soykırımını ima eder, bu nedenle kullanımı doğru değildir" ifadesini kullanmıştı.

TWITTER'DA "FİLİSTİN ÖZGÜR OLACAK" DEMEK ARTIK YASAK

Sputnik'te yer alan habere göre, 'sömürgecilikten kurtulma' sözcüğünün 'cihatcı' bir sözcük olduğuna katılan Elon Musk, bugün attığı tweette ise, "Geçen hafta da bahsettiğim gibi, 'Sömürgecilikten kurtulma' ve 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' sözleri benzer örtmeceler ile zorunlu soykırım anlamına geliyor. Aşırı şiddete yönelik açık çağrılar hizmet şartlarımıza aykırıdır ve askıya alınmayla sonuçlanacaktır" açıklamalarında bulundu.

TERÖRLE BAĞLANTILI VARSAYILACAK

Yakın zamanda Çek Cumhuriyeti'nden yetkililer, dünyanın her yerindeki Filistin'e destek gösterilerinde uzun yıllardır yer verilen, "Nehirden denize Filistin özgür olacak" sloganının kullanılmasının, 'terör propagandası' sayılarak cezalandırabileceğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN