Whatsapp Üzerinden Bu Mesajı Aldıysanız Sakın Açmayın! Bütün Bilgilerinizi Ele Geçirebilirler

Whatsapp Üzerinden Bu Mesajı Aldıysanız Sakın Açmayın! Bütün Bilgilerinizi Ele Geçirebilirler

Appstore ve Google Play gibi içerik indirme platformları üzerinden indirilebilen, dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp'ı kullanma amacımız genelde ailemiz, sevdiklerimiz ve arkadaşlarımız olmak üzere iletişim kurmamızı sağlayan uygulamalar arasında ilk sırada yerini alıyor. Fakat son günlerde WhatsApp üzerinden dolandırıcılık yöntemleri insanları kandırmaya yönelik mesajlar ile ortaya çıktı.

Dünyanın en popüler mesajla uygulaması olan WhatsApp'ı genel olarak kullanma amacımız iletişim üzerine olsada, son zamanlarda dolandırıcılık yöntemleri ve mesajları ile gündeme oturdu. Önce Facebook Messenger'da ortaya çıkan bu dolandırıcılık yöntemi WhatsApp'a kadar taşındı.

Ortaya çıkan bu dolandırıcılık yöntemi genelde belirli kelimeler içeren mesajlar olarak anlaşılıyor. Bu mesajların ne kadar tehlikeli olduğunu haberimi detaykı bir şekilde okuduktan sonra sizde öğrenmiş olacaksınız. Peki Facebook Messenger, İnstagram ve WhatsApp'ı üzerinden insanları hedef alan tuzak nedir? Açıklıyoruz.

haber-ici-dolandiricilik.jpg

WHATSAPP DOLANDIRICILIĞININ YENİ YÖNTEMİ

Günlük olarak sevdiklerimiz ve ailemiz ile kullanmakta olduğumuz mesajlaşma uygulamalarını genelde komik videolar, bağlantılar, resimler, hikaye atmak, gibi durumlar rutin olarak yaptığımız unsurlar olarak biliniyor. Fakat yeni dolandırıcılık yöntemi hepsinden çok farklı ve titizlikle hazırlandığı çok belli oluyor.

Bu yeni dolandırıcılık yöntemi, arkadaşlarınız veya sevdikleriniz üzerinden sizlere mesaj yollayarak ya da onun gibi göstererek 'look what i found' yani 'ne bulduğuma bak' şeklinde ilgi çeken bir kelimeyle başlayarak dolandırıcıların gönderdiği mesajlar arkadaşlarınız üzerinden size geliyormuş gibi görünüyor.

haber-ici-wp1.jpg

Size gelen bu sahte mesaj içerikli dolandırıcılık mesajı içerisinde yer alan bağlantılar Facebook yada instagram üzerinde oturum açmanızı isteyerek kötü amaçlı yazılım kullanan internet sitelerine yönlendiriyor. Eğer bu mesajı aldığınızda dolandırıcının tuzağına düşerseniz sizin için fazlasıyla önemli bilgilere erişim sağlayarak kullanmış olduğunuz cihazınıza kötü amaçlı kullanılan yazılım uygulamaları yüklenmesiyle beraber tehlikeli bir durumu kabul etmiş olursunuz.

SOSYAL UYGULAMALAR DOLANDIRICILIĞINDAN NASIL KORUNURSUNUZ?

Yapılan araştırmalara göre, sosyal medya üzerinden arkadaşlarımız tarafından gelen mesajlar içerisinde ki bağlantılara tıklama olasılığımız google arama motorundan gelen bağlantılardan daha yüksek olarak biliniyor. Buna istinaden uygulamaları kullanan insanlar genelde sadece mesajı gönderen kişinin adını gördüğü gibi bağlantıya tıklıyor.

haber-ici-wp.jpg

GELEN MESAJLARA DİKKAT EDİN!

Sosyal medya yani, WhatsApp, Facebook, İnstagram, Twitter ve Google gibi en popüler uygulamalar üzerinden arkadaşlarınız, sevdikleriniz veya aileniz bile olsa gelen mesajlara her zaman çok dikkat etmeniz gerekiyor. Buna bağlı hiç beklemediğiniz saatler tanımadığınız insanlardan gelen mesajlarıda özenle okuyarak ondan gelen bağlantılara tıklarken çok dikkatli olmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN