WhatsApp'ta kırmızı kodlu güvenlik açığı! Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlar: Korunmak için hemen bunu yapın

WhatsApp'ta kırmızı kodlu güvenlik açığı! Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlar: Korunmak için hemen bunu yapın

Popüler mesajla uygulaması WhatsApp'da güvenlik açığı tespit edildi. Her hangi bir sorunla karşılaşılmaması için harekete geçen yetkililer güvenlik açığını anında giderdi. Ancak WhatsApp uygulamasını güncellemeyen kişiler için kötü haber verildi. Bilgileriniz çalınabilir! Hemen WhatsApp uygulamanızı güncelleyin.

Siber saldırganların WhatsApp'a karşı saldırıları devam ediyor. Son gelişmelerde WhatsApp'ta güvenlik açığı tespit edildi. Harekete geçen yetkililer sorunu gidermek için yeni güncelleme getirdi. Bu güvenlik açıkları ise oldukça kritik öneme sahip. Bilgilerinizi çalıyorlar! WhatsApp uygulamanızı güncellemediyseniz hemen güncelleyin!

WHATSAPP'TA KRİTİK GÜVENLİK AÇIĞI!

Gelen son bilgilere göre WhatsApp'ta güvenlik açığı tespit edildi. Bu açıklardan biri olan CVE-2022-36934 isimli açığın önem derecesinin 10 üzerinden 9,8 olduğu belirtildi. Verilen bilgilerde WhatsApp uygulamasının "Video Call Handler" adlı bir bileşeninde açığın olduğu ve eğer bileşenin tetiklenmesi halinde korsanların bilgilerinizi ele geçireceği ifade edildi.

Bu güvenlik açıklarına baktığımızda ise karşımıza şunlar çıkıyor

CVE-2022-36934: Güvenlik açığı, üçüncü tarafların sizin adınıza videolu görüşmeler yapmasına sebep oluyor.

CVE-2022-27492: Güvenlik açığı sebebiyle size gönderilen videolara kötü niyetli kişiler kod entegre edebiliyor ve bu kodların çalışmasına neden oluyordu.

b6777.jpg

KONTROLÜ ELE GEÇİRİP BİLGİLERİNİZİ ÇALIYORLAR

Güvenlik açığının tespit edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan WhatsApp sözcüsü Joshua Breckman, hataların şirket içinde keşfedildiğini ve şirketin "açıktan yararlanıldığına dair kanıt görmediğini" söyledi.

hhhhhhhh.jpg

WhatsApp ayrıca bu hafta, önem derecesi 10 üzerinden 7,8 olan ve "yüksek" olarak derecelendirilen CVE-2022-27492 adlı başka bir güvenlik açığının ayrıntılarını da açıkladı. Bu açık, bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı bir video dosyası gönderdikten sonra kurbanın iOS cihazında kötü amaçlı kod çalıştırmasına izin verebilecek bir açık olarak nitelendirildi.

GÜNCELLEMEDİYSENİZ HEMEN GÜNCELLEYİN

Öte yandan WhatsApp açıkların kapatıldığını ve yeni sürümle birlikte güvenliğin kontrol altına alındığını belirtti. Hem iOS’te hem de Android’de v2.22.16.12 numaralı sürümden daha eski sürümleri kullananların ise bu tehditlere karşı tetikte olması gerekiyor. Bu sebeple etkilenmemek amacıyla WhatsApp'ı son sürüme güncellemelisiniz.

WHATSAPP NASIL GÜNCELLENİR?

WhatsApp’ı telefonunuzdaki uygulama mağazasından kolayca güncelleyebilirsiniz. Google Play Store’a gidin ve WhatsApp’ı aratın. WhatsApp Messenger’ın yanındaki Güncelle düğmesine dokunun. Aynı zamanda iPhone'ler için App Store’a gidin ve WhatsApp’ı aratın. WhatsApp Messenger’ın yanındaki GÜNCELLE düğmesine dokunun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN