Whatsapp'ta yüksek boyutlu fotoğraf video göndermek meğer çok kolaymış! Görselleri orijinal kalitede gönderin

Whatsapp'ta yüksek boyutlu fotoğraf video göndermek meğer çok kolaymış! Görselleri orijinal kalitede gönderin

Online mesajlaşma uygulaması Whatsapp, resim ve videoları orijinal kalitede paylaşmaya izin vermeye başlıyor. Peki, Whatsapp'tan büyük boyutlu video nasıl gönderilir? Whatsapp'ta yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme nasıl yapılır? İşte, Whastapp'ta yüksek kalite fotoğraf video göndermenin yolu...

Whatsapp'ta fotoğraf veya video gönderirken görüntü kalitesi ne yazık ki düşüyor. Whatsapp, iOS'te kullanıcıların, fotoğraf ve videoları belge olarak paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.

Webrazzi'nin WABetaInfo sitesinden derlediği habere göre, Whatsapp'ın iOS'taki 23.24.73 güncellemesiyle birlikte kullanıcılar, orijinal kalitede medyayı bir dosya olarak kolayca gönderebilecek.

Söz konusu özellik 2023 Kasım ayında küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilmişti, ancak şimdi tüm iOS kullanıcılarının kullanımına açılıyor. Özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı, dolayısıyla iOS kullanıcılarının cihazlarında görünmesinin biraz zaman alabileceği belirtiliyor.

whatsapp-yuksek-boyutlu-dosya-gonderme.jpg

WHATSAPP'TA YÜKSEK BOYUTLU FOTOĞRAF VİDEO GÖNDERME NASIL YAPILIR?

Fotoğraf ve videoları yüksek kalitede göndermek için yapılması gereken ise oldukça kolay. Sohbet sırasında '+' işaretine dokunup önce 'Belge' ve ardından 'Fotoğraf veya Video Seç' özelliğine tıklamak gerekiyor. İçerikler gönderildikten sonra, alıcılar fotoğrafları ve videoları görüntülemek için Whatsapp'ta dosyaya göz atabiliyor fakat önizlemeler ana sohbet arayüzünde görünmüyor.

Bu özellik kullanılarak gönderilebilecek dosyalar için 2 GB'lık bir sınır bulunduğunu da belirtelim.

Özelliğin Android kullanıcıları için ne zaman aktif edileceği henüz belli olmasa da Whatsapp aynı özelliği bu yılın eylül ayından beri Android kullanıcıları için de test ediyor. Yani Android sahipleri de kısa bir süre sonra aynı özelliği kullanabilecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN