Yapay zeka aracılığıyla makale yazıyorlar! Yılda 10 bin dolar gelir elde ediyorlar! Google o yazarlara server ödüyor

Yapay zeka aracılığıyla makale yazıyorlar! Yılda 10 bin dolar gelir elde ediyorlar! Google o yazarlara server ödüyor

Yapay zekanın yükseldiği bu dönemlerde Google'da işe el attı! Bir grup yazara, yapay zeka ile makale yazmaları karşılığında yıllık 10 bin dolar ödeniyor...

Google, bazı yayıncılara yapay zeka araçlarını kullanarak haber yazmaları karşılığında önemli ücretler ödüyor iddiaları gündemi sarstı. Bu anlaşmaların, 6 yıl önce temeli atılan Google News Initiative (GNI) girişimi kapsamında yapıldığı düşünülüyor.

Yapılan iddialara göre, Google'ın yılda yüz binlerce dolara mal olan bu anlaşmaları, şirketin yapay zeka tabanlı içerik üretimine yaptığı yatırımların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ancak, bu girişim etik açıdan sorgulanabilir bir yapıya sahip olması nedeniyle birçok kişiden tepki alıyor.

YILLIK 10 BİN DOLAR ÜCRET ÖDENİYOR

Here are 10 AI tools that can help journalists and editors to tackle changing newsrooms

Beta aşamasında olduğu belirtilen yapay zeka araçlarının, internette bir konu hakkında daha önce yayınlanmış orijinal içerikleri bir araya getirerek haber metinleri oluşturabildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğruysa, yayıncılık dünyasında önemli değişimlere neden olabileceği düşünülüyor.

Günde ortalama 3 ayrı makale paylaşması gereken yazarların yıllık 10 bin dolardan fazla gelir elde ettiği belirtildi. Bu durum, maddi zorluklarla boğuşan yayın sektörü için oldukça çekici bir ek iş fırsatı olarak değerlendirilirken, bir taraftan da tepki çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN